Nyhetsarkiv

A portrait of Hanna Silvola, Associate professor in accounting
|
30.09.2020
Stöd Hankenforskaren Hanna Silvola att vinna titeln Vuoden Sijoitusteko 2020 (Årets Investeringsgärning)! Silvolas och Tiina Landaus bok Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin har valts till en av sex finalister i tävlingen som utlysts av Nordnet Bank Ab.
Ordering of food online
|
30.09.2020
En nödsituation är inte ett optimalt läge för att ta fram nya innovationer, men en färsk Hankensstudie visar att coronakrisen för en del företag blev en möjlighet att hitta en helt ny strategisk riktning för sin verksamhet.
Phone with investment curves
|
29.09.2020
Hankens årliga Finance Day genomfördes online i år, med tre talare som presenterade sitt arbete inom ett område som tilldrar sig allt mer uppmärksamhet från både ekonomiforskare och fondförvaltare: faktorinvesteringar.
Hanken flaggor
|
29.09.2020
Den ideella organisationen American Logistics Aid Network (ALAN) har uppmärksammat personer som varit involverade i katastrofhjälpsinsatser inom branschen för humanitär logistik och försörjningskedjor. Hankens professor Gyöngyi Kovács var en av de premierade.
financial times
|
28.09.2020
Financial Times Master in Management-rankningen rankar årligen världens bästa handelshögskolor som erbjuder magisterutbildning i ekonomi. Hankens magisterutbildning placerade sig i år på plats 70 av 90 rankade handelshögskolor, vilket är väldigt nära förra årets resultat (68).
Storbacka
|
24.09.2020
Kaj Storbacka, som specialiserat sig på marknadsstrategier, har tillträtt som professor på Hanken den 7.9.2020. Han kommer att arbeta deltid under åtminstone en treårsperiod fram till 2023.
Disputation doktorsavhandling
|
21.09.2020
Korta videomeddelanden har blivit en del av den vardagliga kommunikationen på sociala medier och de är även en växande trend i intern kommunikation i företag under 2010-talet. Ny forskning påvisar att användning av videomeddelanden för strategisk kommunikation ökar känslan av transparens och inklusion i företaget.
flaggorna.jpg
|
21.09.2020
På fredag 18.9.2020 har sökande i vårens andra gemensamma ansökan blivit felaktigt antagna från reservplats. Nationellt är antalet felaktigt antagna 450, men ingen av dem har felaktigt blivit antagen till Hanken.
distansarbete
|
17.09.2020
Coronapandemin har visat att det är möjligt att arbeta hemifrån fem dagar i veckan. Men frågan är om det är idealiskt? Fortsatta restriktioner och risken för en andra våg av coronapandemin kan göra hösten på arbetsplatserna på många sätt tyngre än våren.
Bok
|
16.09.2020
Bandningar och presentationer från bibliotekets workshopar finns i Libguiden Search and Cite.
Two women talking in an office
|
15.09.2020
Hur blir man entreprenör eller mer drivande i allmänhet? Lärande genom erfarenhet, kort uttryckt detsamma som att lära genom att göra (och reflektera över det du gjorde), eller helt enkelt ”ge sig ut i verkligheten”, är kanske det tänkesätt som är mest dominerande inom dagens entreprenörsutbildningar.
Jori Grym
|
15.09.2020
Största delen av undervisningen sker på distans också under hösten, men många studerande längtar tillbaka till klasserna. Ett sätt att svara på studerandenas efterfrågan har varit att kombinera klass- och distansundervisning i de fall det varit möjligt.
Arkivering på webben
|
14.09.2020
Hur mycket vetenskaplig, öppet publicerad forskning på webben går förlorad? En undersökning i ämnet, som letts av Hankenforskaren Mikael Laakso, har under den senaste veckan diskuterats i både finländska och internationella medier. Laakso betonar att problemet med forskning som går förlorad är en blandning av ekonomiska, tekniska, och sociala faktorer.
A grocery store with food packages
|
08.09.2020
I den utsträckning som covid-19-pandemin kan förändra vissa grundläggande mönster i konsumentbeteenden måste företagen noga överväga hur de kan anpassa sin marknadsstrategi och taktik i enlighet med detta.
Festsalen inför inskriptionen
|
04.09.2020
Hankens inskription ägde rum torsdagen den 3 september 2020. Missade du den? Ingen fara - här kan du se en videoupptagning från evenemanget!
flaggorna.jpg
|
03.09.2020
I sitt tal lyfte rektor Karen Spens upp högskolans forskningsprojekt relaterade till coronapandemin, den fortsatta digitaliseringen av undervisningen samt höstens onlinekurser som är gratis och öppna för alla.
Hanken&SSE logo
|
02.09.2020
Hanken & SSE Executive Education inleder ett samarbete med Eerikkilä Sport & Outdoor Resort och ARVO och lanserar ett Sports Mini-MBA-program.
Colourful drawing with houses, trees and people
|
31.08.2020
Målen för hållbar utveckling (Sustainable Development Goals, SDG) ingår i FN:s 15-årsplan Agenda 2030 för att främja en hållbar global utveckling. Hanken har utvecklat en MOOC, en online-kurs öppen för alla, om de globala målen och hur vi kan arbeta för att uppnå dessa. Kursen startar på den sociala utbildningsplattformen FutureLearn den 31 augusti. Denna text är en del av denna MOOC och en förhandstitt på några av de frågor vi kommer att ta upp på kursen. Som en del av att lära oss hur de globala målen hanterar miljödimensionen av hållbarheten reflekterar vi över vilka åtgärder som krävs för en miljömässig hållbarhet:
Coronablinker i mobiltelefon
|
31.08.2020
Institutet för hälsa och välfärd (THL) har lanserat Coronablinkern; en mobilapplikation vars syfte är att hjälpa till att bryta coronavirusinfektionskedjorna. Universitetsrektorerna, inklusive Hankens rektor Karen Spens, rekommenderar att både studenter och personal tar i bruk appen.
Disputation doktorsavhandling
|
26.08.2020
Ny forskning visar att det är viktigt att förstå kundens ekosystem för att kunna erbjuda framgångsrika användarupplevelser inom smarta självbetjäningstjänster, till exempel sportklockor. Ett kundekosystem innefattar alla de faktorer som påverkar kundens upplevelse och det kan vara individuellt, varumärkesbaserat eller socialt drivet.