Nyhetsarkiv

Ulf Kristersson
|
27.11.2023
– Jag har en tradition av att besöka handelshögskolor på alla möjliga platser. Handelshögskolornas kombination av samhällsintresse, entreprenörskap och ekonomi, där ligger väldigt mycket av den stora framtiden. Det konstaterade Sveriges statsminister Ulf Kristersson då han besökte Svenska handelshögskolan (Hanken) måndagen 27.11.
Ulf Kristersson med stadssilhouette i bakgrunden
|
24.11.2023
Alla Hankenstudenter och -personal bjuds in till aktualitetsseminariet ”Leadership Insights” med Sveriges statsminister Ulf Kristersson i Festsalen i Helsingfors måndagen den 27 november kl.9.40. Sessionen modereras av direktör Charlotta Collén och kretsar kring ledarskap och internationella relationer.
Gamla kläder på hög
|
24.11.2023
Ett nytt EU-direktiv kräver att alla uttjänta textiler, det vill säga kläder som inte längre kan användas, ska samlas in separat, sorteras och sedan återanvändas eller återvinnas. Enligt biträdande professor Anna Aminoff är textilåtervinning, inklusive separat insamling och sortering, en dyr och komplicerad process som lägger ett stort ansvar på konsumenterna – men situationen håller förhoppningsvis på att långsamt förbättras.
Jorden sett från rymden
|
23.11.2023
Rymdindustrin är på frammarsch världen över och Svenska handelshögskolan (Hanken) tar sikte på att främja Finlands rymdekonomi. Ett nytt nordiskt projekt ska öka förståelsen för de mångsidiga möjligheter som satellitdata erbjuder.
Stadslandskap i horisonten med solljus bakom molnen
|
22.11.2023
Kinas företagsekonomi genomgår en omvandling, formad av subtila, men ändå kraftfulla politiska förbindelser och geopolitiska spänningar. Den kinesiska valutan, renminbin, håller också på att bli en central aktör i den globala ekonomin, samtidigt som Kinas marknadsliberalisering och -expansion pågår.
Disputation doktorsavhandling
|
20.11.2023
Ny forskning visar att specifika element i styrelsesammansättningen kan påverka den finansiella rapporteringens kvalitet, samhälls- och miljöansvaret och ett företags övergripande framgång.
Refinitiv Workspace academic connection
|
20.11.2023
Refinitiv (LSEG) Workspace licensernas användningstid ändras till 5 dagar, för att det skulle vara större cirkulation mellan dem. Denna ändring kom i kraft 16.11.
Utbytesstudier ikon
|
15.11.2023
Hanken har signerat avtal om kandidatutbyte med ESSEC Business School i Frankrike och University of Calgary, Haskayne School of Business i Kanada. Du kan ansöka om utbytesplats vid de nya samarbetsuniversiteten senast 31.1.2024 för höstterminen 2024. Kort information om de nya samarbetsuniversiteten/handelshögskolorna finns här under.
Mer information fås också av chefen för internationella relationer, Johanna Lilius (johanna.lilius@hanken.fi).
Luftballonger uppe i luften i solnedgången
|
09.11.2023
Allt större kulturell mångfald i organisationer skapar, tillsammans med framsteg inom virtuell coachning och den snabba utvecklingen inom ledarskapscoachning, globalt en betydande kulturell mångfald bland coacher och coachade personer.
Hanken med flaggor på gården
|
08.11.2023
En ny mandatperiod har inletts för Hankens External Stakeholder Advisory Board (ESAB), och därmed har även sammansättningen för Hankens ambassadörer förnyats. Hankenambassadörerna ger stöd och råd via sin medverkan i olika organ på Hanken, samt bidrar med att sprida positiva synergier.
Bloomberg i Quantum
|
07.11.2023
I Quantum Helsingfors kommer det en Bloomberg-skolning 15 november kl 9-11.40. Man kan delta på plats (max 25 st) eller man kan delta online. Länk i posten.
Hanken flaggor
|
06.11.2023
Svenska handelshögskolan (Hanken) steg till tolfte plats i årets prestigefyllda internationella jämförelse ShanghaiRanking.
Wellbeing survey for doctoral students
|
30.10.2023
Den 31 oktober 2023 kommer vi att skicka ett textmeddelande till dig som doktorand på Hanken där vi ber dig ge feedback på hur du mår och hur dina forskarstudier framskrider.
Big screens at Quantum
|
25.10.2023
Bloombergs dagliga datagräns har blivit överskriden under oktober! Det betyder att man kan inte ladda ner datan i Excel add-inen tills 1.11! Detta påverkar varje Bloomberg Terminal konton. Vanlig användning av databasen fungerar som normalt.
Disputation doktorsavhandling
|
24.10.2023
Branschen för humanitärt bistånd står inför utmaningar som kan vara svåra att förutse och som ofta kräver snabba och effektiva lösningar. Precis som när man bygger ett mästerverk av legobitar, så finns det ett behov av att säkerställa att varje del av leveranskedjan för humanitärt bistånd är anpassningsbar och redo att möta varierande behov.
Bild på flaggor utanför Hankens huvudbyggnad
|
23.10.2023
För ungefär 15 år sedan påbörjade professorerna Jaakko Aspara och Juha-Antti Lamberg från Jyväskylä University, tillsammans med Henrikki Tikkanen från Aalto University, ett forskningsprojekt som följde med Nokia Corporations strategiska utveckling. Läs om deras färska forskningsresultat i CERS-blogg!
Janicke Rasmussen är Hankens styrelsemedlem
|
19.10.2023
Nu har du möjlighet att träffa Janicke Rasmussen, Hankens styrelsemedlem och biträdande professor vid norska Handelshøyskolen BI under ett frukostevenemang på Hanken 1.11.2023 kl.8:30. Janicke berättar om sin forskning kring varför företagsstyrelser sparkar sin VD.
Utbytesstudier ikon
|
18.10.2023
Det ordnas en infosession för studenter på magisternivå som är intresserade av att åka på utbyte under höstterminen 2024.
Quantum
|
18.10.2023
Inbandningarna för 2023 Quantum skolningarna är nu tillgängligt.
Utbytesstudier ikon
|
18.10.2023
Det ordnas infosessioner för kandidatstudenter på årskurs 2 och äldre som enligt studieplanen ska åka på utbyte under höstterminen 2024.