Bloggar & poddar

Välkommen till vår blogg- och poddsida!

 

 

Ulf Kristersson
|
27.11.2023
– Jag har en tradition av att besöka handelshögskolor på alla möjliga platser. Handelshögskolornas kombination av samhällsintresse, entreprenörskap och ekonomi, där ligger väldigt mycket av den stora framtiden. Det konstaterade Sveriges statsminister Ulf Kristersson då han besökte Svenska handelshögskolan (Hanken) måndagen 27.11.
Gamla kläder på hög
|
24.11.2023
Ett nytt EU-direktiv kräver att alla uttjänta textiler, det vill säga kläder som inte längre kan användas, ska samlas in separat, sorteras och sedan återanvändas eller återvinnas. Enligt biträdande professor Anna Aminoff är textilåtervinning, inklusive separat insamling och sortering, en dyr och komplicerad process som lägger ett stort ansvar på konsumenterna – men situationen håller förhoppningsvis på att långsamt förbättras.
Jorden sett från rymden
|
23.11.2023
Rymdindustrin är på frammarsch världen över och Svenska handelshögskolan (Hanken) tar sikte på att främja Finlands rymdekonomi. Ett nytt nordiskt projekt ska öka förståelsen för de mångsidiga möjligheter som satellitdata erbjuder.
Stadslandskap i horisonten med solljus bakom molnen
|
22.11.2023
Kinas företagsekonomi genomgår en omvandling, formad av subtila, men ändå kraftfulla politiska förbindelser och geopolitiska spänningar. Den kinesiska valutan, renminbin, håller också på att bli en central aktör i den globala ekonomin, samtidigt som Kinas marknadsliberalisering och -expansion pågår.