Hanken Business Lab Exkursioner

Hanken Business Lab ordnar regelbudet exkursioner för att besöka olika och återkommande destinationer med målet att bekanta sig med deras entreprenöriella ekosystem.

START Summit, St. Gallen 2023

I mars 2023 var det igen dags för det årliga besöket till Schweiz. Igen bestod delegationen av studeranden, Hanken anställda, investerare samt alumni. Vi hade även glädjen att få med två representanter från Vasa och konferensen gav utmärkta möjligheter för framtida projekt på bägge orter. 

START Summit, St. Gallen 2022

Det fjärde besöket till St. Gallen anordnades i mars 2022. Nu gick det igen att ordna på plats och gav möjligheten för en delegation bestående av studeranden, Hanken anställda, investerare och alumni att besöka konferensen. 

START Summit, St. Gallen 2021, Virtuellt Seminarium

Ett fjärde besök till St. Gallen blev att vänta på i och med det rådande världsläget. Evenemanget ordnades virtuellt vilket gav möjligheten att göra evenemanget tillgängligt för en större del studeranden, Hanken anställda, investerare samt alumni.

START Summit, St. Gallen 2020

Ett tredje besök till St. Gallen ordnas i Mars 2020. En delegation av studeranden, Hanken anställda, investerare samt alumni kommer besöka START summit konferensen.

START Summit, St. Gallen 2019

Det andra besöket till START Summit konferensen i St. Gallen ordnades våren 2019. Konferensen besöktes av en liknande delegation för att vidare utveckla samarbetet med våra Europeiska kollegor. 

START Summit, St. Gallen, 2018

Hanken ordnade en exkursion till St. Gallens Universitet och Start Summit för att utveckla ett forsatt samarbete mellan studeranden, startup-företag, investerare och alumner från respektive universitet. 

 

Slush

 

Slush
Slush
Hanken Business Lab

More pictures here. Opens in new window

 

Dokumentärer

 

Introduktion med Markus Wartiovaara


Intervju med Peter Vesterbacka


Besök till Maria01


Helsinki Think Company


Agrid


SLUSH


Kasvuryhmä

 

Estland

 

Stockholm

 

SSE Business Lab

 

Singapore

 

SLUSH 2018

 

START Summit

 

Silicon Valley


Nordic Innovation House


Hult International Business School


Intervju med Risto Siilasmaa

 

Inspirerande Individer vid Hanken Business Lab

 

Jan Vapaavuori

Första gästen av intervjuserien är ingen mindre än borgmästaren av Helsingfors Jan Vapaavuori. Vapaavuori fick utmärkelsen som hedersdoktorand på basen av en framgångsrik och långvarig karriär inom näringslivet och samhället.

 

Jannica Fagerholm

Från och med 2019 är Jannica Hankens nya styrelseordförande vilket ger henne ett unikt perspektiv på ledarskap i dagens samhälle. Det var givande att höra hennes tankar kring vilka egenskaper som behövs för att vara en god ledare och hur eleverna på Hanken kan kombinera analytiska färdigheter med kreativitet för att förbli konkurrenskraftiga på framtidens arbetsmarknad.

 

Kalle Löövi

Kalle Löövi, chef för internationell verksamhet vid Röda korset, ger sina tankar kring entreprenöriellt tänkande och ledarskap inom humanitär logistik.

 

Ilkka Brotherus

Genom att vara huvudägare av Sinituote Ab sedan 1988 och fungera som VD fram till hösten 2018 har Ilkka kunnat utveckla en förståelse för vad det innebär att vara en "bra" ledare. I intervjun diskuterar Ilkka sin relation med Hanken samt sina tankar om entreprenörskap och ledarskap baserat på hans egna erfarenheter.