Forskning

Hanken främjar ny kunskap inom näringslivet och samhället genom forskningsverksamhet som är både akademiskt framstående och praktiskt relevant.
Hankens styrkeområden
Våra styrkeområden
• Konkurrensanalys och servicestrategi
• Finansiering, redovisning och företagsstyrning
• Ansvarsfull organisering
• Att leda för tillväxt och välmående
Forskningsprojekt: Nödhjälp i konfliktområden
Pengar eller konkreta varor? Forskarna inom projektet som fokuserar på Syrien och Ukraina undersöker i vilken form det är bäst att leverera nödhjälp i konflikter. Målet är att skapa riktlinjer för att hjälpa biståndsorganisationer som arbetar i konfliktområden.
HUMLOG aid in conflict zones
En mans händer i meditationsställning.
Mindfulness hjälper anställda att bekämpa utbrändhet
Träning i mindfulness har hjälpt många att hitta vägen till ökad koncentration och bättre stresshantering på kontoret, visar en färsk doktorsavhandling. Meditationstekniken kommer emellertid inte att kunna ersätta god arbetsledning.
Sök till Hankens forskarutbildning
Hankens forskarutbildning erbjuder dig en internationellt erkänd doktorsexamen från en ackrediterad, forskningsorienterad handelshögskola. Hanken skriver arbetsavtal med alla nyantagna doktorander.
Hankens doktorandutbildning
Disputation doktorsavhandling
|
14.05.2020
Utbildnings- och utvecklingsforskningens historia går så långt tillbaka som början av 1900-talet, men nu finns ett behov av nya perspektiv. En ny studie ger verktyg för att förbättra planeringen och utförandet av utbildningsprogram.
Hankens flaggor
|
13.05.2020
Lägesrummet vid Helsinki GSE skriver i sin senaste rapport att antalet permitterade i Finland har fortsatt öka kraftigt. Rapporten presenteras i samband med ett webbinarium öppet för alla i Zoom 14.5.2020 kl. 8.00.
Hankens flaggor
|
06.05.2020
I den senaste rapporten från lägesrummet vid Helsinki GSE konstateras att mängden ansökningar om arbetslöshetsförmåner till FPA har ökat kraftigast i Nyland. Rapporten presenteras i samband med ett webbinarium öppet för alla i Zoom 7.5.2020 kl. 8.00.
Doktorsdisputation på Hanken
|
05.05.2020
Enligt ny forskning tenderar den politik som förs i katastroftider att representera de mäktiga samhällsaktörernas intressen snarare än de marginaliserade människor som drabbats värst av en katastrof.