Hanken Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått. Vi är också stolta över att erbjuda en av de mest internationella utbildningarna i landet.

Hankens huvudbyggnad med flaggorna i topp.
Information med anledning av coronaviruset
Hanken följer kontinuerligt läget med coronavirusepidemin. Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat för studenter, lärare m.m.
Fråga Hankens experter om coronaepidemins samhällspåverkan
Hankens forskare och experter är tillgängliga för media och svarar gärna på frågor - på svenska, finska och engelska - relaterade till coronavirusepidemin och dess samhällspåverkan.
händer som håller i en surfplatta
triple accreditation logos
Trippelackreditering
Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått.
Hankens sommarpodd
Sommarpodden diskuterar ekonomi, livet och tiden kring coronapandemin. Från och med 7.7.2020 lanseras tre nya avsnitt lanseras per vecka. Luta dig tillbaka, koppla av och släpp loss vetenskapens värld!
Sommarlandskap med skog och hav
Nyheter
distansarbete
|
17.09.2020
Coronapandemin har visat att det är möjligt att arbeta hemifrån fem dagar i veckan. Men frågan är om det är idealiskt? Fortsatta restriktioner och risken för en andra våg av coronapandemin kan göra hösten på arbetsplatserna på många sätt tyngre än våren.
Two women talking in an office
|
15.09.2020
Hur blir man entreprenör eller mer drivande i allmänhet? Lärande genom erfarenhet, kort uttryckt detsamma som att lära genom att göra (och reflektera över det du gjorde), eller helt enkelt ”ge sig ut i verkligheten”, är kanske det tänkesätt som är mest dominerande inom dagens entreprenörsutbildningar.
Jori Grym
|
15.09.2020
Största delen av undervisningen sker på distans också under hösten, men många studerande längtar tillbaka till klasserna. Ett sätt att svara på studerandenas efterfrågan har varit att kombinera klass- och distansundervisning i de fall det varit möjligt.
Arkivering på webben
|
14.09.2020
Hur mycket vetenskaplig, öppet publicerad forskning på webben går förlorad? En undersökning i ämnet, som letts av Hankenforskaren Mikael Laakso, har under den senaste veckan diskuterats i både finländska och internationella medier. Laakso betonar att problemet med forskning som går förlorad är en blandning av ekonomiska, tekniska, och sociala faktorer.