Hanken Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått. Vi är också stolta över att erbjuda en av de mest internationella utbildningarna i landet.

Nyheter
Sustainable Strategies
|
16.11.2020
Konsumenternas val kommer att inverka starkt på den kommande samhällsutvecklingen. Det är ändå för tidigt att säga vilka av de förändringar i människornas beteende som coronapandemin gett upphov till som består. Det konstaterade paneldeltagarna i diskussionen ”Sustainable Strategies in Turbulent Times – Key Factors for Renewal”, som sändes online från Hanken den 11 november.
Hanken i Vasa
|
16.11.2020
Både före och efter att Hanken i Vasa startade sin verksamhet 1980 har det pågått politiska diskussioner där man velat fusionera Hankens enhet i Vasa med Åbo Akademi eller med Vasa universitet. Hankens prorektor Sören Kock ser i dag ljust på att Hanken i Vasa förblir Hanken också i fortsättningen. ”Jag tycker att det är fascinerande att en Triple Crown-ackrediterad högskola klarar av att ha verksamhet på två orter”, säger han.
HUMLOG Challenge vanns av Team Los Andes
|
13.11.2020
En grupp studenter, som presenterat en lösning till hur ursprungsfolket Wayuu i Sydamerika kunde säkras tillgång till tryggt vatten för handtvätt och hygien, har vunnit första pris i en vetenskapstävling arrangerad av Hankens HUMLOG-institut.
Clothes hanging on a rail
|
11.11.2020
En nyintroducerad EU föreskrift kommer förplikta medlemsländerna att implementera skild textilavfallsinsamling senast 2025.