Hanken Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av utbildning och forskning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått. Vi är också stolta över att erbjuda en av de mest internationella utbildningarna i landet.

händer som håller i en surfplatta
Fråga Hankens experter om coronaepidemins samhällspåverkan
Hankens forskare och experter är tillgängliga för media och svarar gärna på frågor - på svenska, finska och engelska - relaterade till coronavirusepidemin och dess samhällspåverkan.
Information med anledning av coronaviruset
Hanken följer kontinuerligt läget med coronavirusepidemin. Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat för studenter, lärare m.m.
Hankens huvudbyggnad med flaggorna i topp.
triple accreditation logos
Trippelackreditering
Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått.
Nyheter
Project name with some graphic on the top
|
29.05.2020
Hanken Svenska handelshögskolan, FIANT Consulting Oy, 3bility Consulting och Människorättscentret startar tillsammans forskningsprojektet SIHTI (’Suomalaisyritysten ihmisoikeussuoriutumisen tila’). Målet med projektet är att få mångsidigare insikt hur finländska företag uppfyller sitt ansvar i relation till FNs vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter.
Cash or Carrry research project home deliver
|
29.05.2020
HUMLOG-institutets forskningsprojekt Cash and/or Carry: The challenges and modalities of delivery in COVID-19 crisis har beviljats tilläggsfinansiering av Finlands Akademi.

Sustainable strategy in turbulent times
|
28.05.2020
Covid-19-pandemin har påverkat ekonomin på alla nivåer i samhället. För att säkerställa ett mer resilient och flexibelt samhälle i framtiden är det viktigt att länder inte isolerar sig utan snarare vidtar globala reglerande åtgärder genom internationella avtal. Det här gäller likaväl kampen mot pandemier som klimatförändringar, sade Topi Miettinen, professor vid Hanken, under ett online-evenemang som ordnades på högskolan.
gse
|
27.05.2020
Lägesrummet vid Helsinki GSE rapporterar i sin senaste rapport att över 100 000 fler personer har ansökt om arbetslöshetsförmåner från FPA jämfört med året innan. Rapporten presenteras i samband med ett webbinarium öppet för alla i Zoom 28.5.2020 kl. 8.00.