Hanken Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått. Vi är också stolta över att erbjuda en av de mest internationella utbildningarna i landet.

händer som håller i en surfplatta
Fråga Hankens experter om coronaepidemins samhällspåverkan
Hankens forskare och experter är tillgängliga för media och svarar gärna på frågor - på svenska, finska och engelska - relaterade till coronavirusepidemin och dess samhällspåverkan.
Information med anledning av coronaviruset
Hanken följer kontinuerligt läget med coronavirusepidemin. Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat för studenter, lärare m.m.
Hankens huvudbyggnad med flaggorna i topp.
triple accreditation logos
Trippelackreditering
Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått.
Hankens sommarpodd
Sommarpodden diskuterar ekonomi, livet och tiden kring coronapandemin. Från och med 7.7.2020 lanseras tre nya avsnitt lanseras per vecka. Luta dig tillbaka, koppla av och släpp loss vetenskapens värld!
Sommarlandskap med skog och hav
Nyheter
Professor Pia Polsa teaching students in a classroom
|
06.08.2020
För en tid sedan fick jag alltid mentorskapet för samtliga asiatiska masterstudenter, även om ämnet inte var bekant för mig. Jag frågade varför och svaret var att ”du är ju så bra med asiater”.
medical face mask
|
21.07.2020
Global brist på medicinsk utrustning och problem med leveranskedjor har under den pågående covid-19-krisen återigen avslöjat det stora behovet av ett globalt samarbete gällande medicinska leveranskedjor. Enligt experter vid Hanken Svenska handelshögskolan har regeringar och internationella organisationer inte lärt sig tillräckligt av tidigare katastrofer och epidemier.
läsa
|
14.07.2020
I Hankens sommarpodd, som utkommer med tre avsnitt i veckan under juli och början av augusti, berättar högskolans experter om sin forskning, men ger också sina bästa boktips.
Studenter med Hankenväska
|
08.07.2020
Resultaten för inträdesprovsantagningen till Hankens kandidatutbildning i Helsingfors och Vasa har nu publicerats. Under våren 2020 har det skett stora förändringar i antagningen till de finländska ekonomutbildningarna och därmed även i Hankens antagning.