Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått.

Nyheter
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel
|
21.09.2023
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte Svenska handelshögskolan (Hanken) torsdagen 21.9. På programmet stod en rundtur i Hankens byggnad i Helsingfors och en gemensam lunch med Hankenstudenterna.
Studenter i Hankens foajé
|
19.09.2023
Finsk toppdesign från 1950-talet, omsorgsfullt genomtänkt belysning, färgsättning och mjuka golvmaterial för en välkomnande och trivsam atmosfär, och vackra fönster som släpper in naturligt ljus och staden utanför i rummen. – Hankenbyggnaden i Helsingfors skapades av ett ”dream team”, säger Päivi Helander, Olof Ottelin-forskare och en av guiderna då Hanken deltog i årets Helsinki Design Week.
Disputation doktorsavhandling
|
19.09.2023
På internationell nivå har stater från det globala syd, det vill säga Afrika, Asien och Latinamerika, enats kring att ansvarsfull företagsverksamhet innebär att man överför kompetenser, resurser och teknologi från nord till syd och att företagen inte får kränka den statliga suveräniteten. På nationell nivå kan dessa stater styra utländska företags ansvarsaktiviteter så att resurser går till offentliga och privata aktörer i maktposition.
Victoria och Daniel
|
14.09.2023
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Svenska handelshögskolan (Hanken) i Helsingfors på torsdag 21.9.2023. På programmet står en rundtur i Hankens anrika byggnad i Främre Tölö samt en gemensam lunch med Hankenstudenter.