Hanken Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått. Vi är också stolta över att erbjuda en av de mest internationella utbildningarna i landet.

Nyheter
Disputation doktorsavhandling
|
10.05.2021
Ojämn tillgång till dricksvatten i olika geografiska områden finns inbäddad i politiska, etniska, klassbetonade och könsbestämda hierarkier. Teknik och innovationer som syftar till att hantera dricksvattenfrågor tenderar att bara dölja de större underliggande problemen.
Disputation doktorsavhandling
|
05.05.2021
Ny forskning visar att individuella förhållningssätt till värde och värdeskapande kräver kontinuerligt lärande, omfokusering och omvärdering vid styrelsearbete.
SHS lägger studentmössa på Havis Amanda
|
28.04.2021
Trots undantagsförhållandena ska Havis Amanda-statyn i Helsingfors centrum få sin studentmössa till valborg och i år var det Svenska handelshögskolans studentkår som hade den äran. Rektor Karen Spens och representanter från studentkåren försåg Havis Amanda med både mössa och munskydd i en ceremoni som bandades för YLE 20.4.2021.
Dahlblom
|
23.04.2021
Den arbetsföra befolkningen minskar och artificiell intelligens håller på att ändra arbetslivet radikalt.