Välkommen till co-writing – en timmes dedikerad fokustid för att jobba med din avhandling!

Five students working together on laptops
Behöver du stöd för att hitta fokus då du jobbar med din avhandling? Har du svårt att komma igång på morgonen? Eller känner du dig ensam med att sitta och kämpa med din avhandling? Då är co-writing på Teams något för dig.

Vad?

Co-writing på Teams på onsdagar kl. 9.00-10.00 (17.4-19.6.2024).

För vem?

För dig som jobbar med din avhandling.

Beskrivning

Under co-writing-sessionerna ges du möjlighet att fokusera på din avhandling utan störningar eller distraktioner. Målet med våra digitala co-writing-sessioner är att skapa ett produktivt och motiverande arbetspass där du kan få saker gjorda samtidigt som du är en del av en gemenskap som stöttar varandra.

Fördelen med detta mer begränsade tidsfönster är att det blir svårare att förhandla bort eller ignorera. Att boka in den här timmen varje vecka kan vara en ett viktigt steg för att ge dig själv den fokuserade tid du behöver.

Så här jobbar vi:

  • Vi börjar med en kort incheckning för att se till att alla är redo att fokusera, sedan sätter vi igång med en intensiv arbetsperiod på ca 50 minuter. Försök se till att du är på plats klockan nio så får du en bra start på co-writing-sessionen.
  • Under fokustiden stänger vi av våra mikrofoner och kameror så att vi ger varandra arbetsro.
  • Vi strävar efter att antingen amanuensen Tanja eller studiecoachen Alexandra är på plats då co-writing-sessionerna börjar, men om vi inte är där styr ni tillsammans upp incheckningen och utcheckningen.
  • Är du ensam i rummet? Häng kvar och ge dig själv fokus. Kanske dyker det upp någon medan du skriver.
  • När timmen har gått kör vi en kort utcheckning innan vi fortsätter dagen.

Hur kan jag delta i co-writingen?

Skicka ett mejl till amanuens Tanja Dahlgren-Broman tanja.dahlgren-broman@hanken.fi så får du länken till Teams-mötena. Skriv Co-writing som rubrik på mejlet.

Frågor?

Kontakta tanja.dahlgren-broman@hanken.fi om du har frågor.