| 12.06.2024

Mottagarna av Stefan Larssons ”Dare to Dream”-stipendium har utsetts

Aileen Ahlskog och Anna Hägerström utanför Hanken.
Hankenalumnen Stefan Larssons första ”Dare to Dream”-stipendium tilldelas Hankenstudenterna Anna Hägerström och Aileen Ahlskog. Studenterna kommer att ha Stefan Larsson, vd för PVH Corp., som mentor under ett år och får också besöka honom under en vecka i New York.

27 studenter ansökte om stipendiet, som tilldelas en magisterstudent som siktar på att ta examen 2025 på Hanken. Kvaliteten på de sökande var så hög att Larsson beslutade att dela ut stipendiet till två meriterade Hankenstudenter i stället för en.

Båda stipendiaterna ser med spänning fram emot det kommande året.

– Jag sökte stipendiet för att följa min dröm om att jobba i modebranschens toppskikt. Kvinnliga ledare är en minoritet i branschen men mitt mål är att bli en av dem. Min vision är att lägga finskt mode på världskartan, med inspiration från bland annat Sverige och Danmark som lyckats skapa flera globalt etablerade modevarumärken, säger Aileen Ahlskog. 

Hon tillägger att hon är väldigt tacksam över att ha tilldelats stipendiet. 

– Det är verkligen en ära och en unik möjlighet att få utvecklas för att nå min dröm. Jag ser fram emot de kommande mentorskapssamtalen med Stefan samt besöket till New York. Det känns fint att få dela upplevelsen med Anna! 

Också Anna Hägerström säger att hon blev väldigt glad över stipendiet. 

– Det känns som en fantastisk möjlighet att få ha Stefan som mentor och tillbringa en hel vecka med honom och Aileen i New York. Mentorskapet kommer ge mig ovärderlig vägledning för arbetslivet, men garanterat även för flera andra situationer. Att få insyn i modebranschen av någon så erfaren och kunnig som Stefan är en unik upplevelse och något man bara kunnat drömma om.  Detta är största orsaken till att jag bestämde mig för att söka stipendiet - en likadan möjlighet får man inte ofta, säger Anna Hägerström. 

Stefan Larsson tackar sina många mentorer under karriären för att ha inspirerat honom att drömma, hjälpt honom att se vad som är möjligt och gett honom råd om viktiga karriärbeslut. Han anser att mentorskap spelar en avgörande roll när det gäller att bygga sin dröm och frigöra sin fulla potential.

– Jag blev mycket glad över att få så många ansökningar av hög kvalitet och att se hur mycket arbete och tankekraft som hade lagts ner på var och en av dem. På sätt och vis kände jag att alla förtjänade ett stipendium, men i slutändan var jag tvungen att göra ett val. Jag valde att ge det till två välförtjänta och lika starka kandidater. Aileen och Anna uppfyllde inte bara de formella kvalifikationerna utan hade också en mycket stark formulering av hur stipendiet skulle hjälpa dem på deras resa mot att nå sina drömmar och göra det mesta av möjligheten, säger Stefan Larsson. 

– Jag ser mycket fram emot det kommande året och hoppas att jag kan stödja studenterna i att göra rätt val för sina karriärer och uppmuntra dem att förverkliga sina drömmar.
 

Stefan Larssons ”Dare to dream”-stipendium inkluderar:

  • Personligt mentorskap genom månatliga mentorskapssamtal med Stefan Larsson, vd för PVH Corp. (som äger Calvin Klein och TOMMY HILFIGER) mellan augusti 2024 och juni 2025.
  • En vecka i New York tillsammans med Stefan Larsson för att få lära sig mer om hur det är att vara vd för en global modekoncern på daglig basis. Under veckan kommer stipendiaterna också att få möjlighet att träffa och lära av andra globala företagsledare.
  • Rese- och hotellkostnader.