Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått.

Nyheter

Pengar
|
10.04.2024
Vad motiverar människor till att betala sin skatt? Och vilka faktorer avgör om man fördömer skattefusk eller ej? Ny forskning avslöjar den komplexa moralpsykologin bakom varför människor betalar skatter eller undviker dem och ger insikter i hur digital finansiell teknik kan påverka vårt etiska beslutsfattande.
Hanken flaggor
|
09.04.2024
Nikodemus Solitander, direktör för Centre for Corporate Responsibility (CCR) vid Svenska handelshögskolan (Hanken), har av justitieombudsmannen utsetts till medlem av den nationella människorättsdelegationen vid Människorättscentret för en period på fyra år.
Händer som sträcker fram en tom skål
|
05.04.2024
Sju biståndsarbetare från biståndsorganisationen World Central Kitchen dödades i Gaza på måndagskvällen när deras konvoj attackerades i en bekräftad israelisk drönarattack. Detta innebär att antalet dödsoffer bland humanitära hjälparbetare uppgår till över 200, skriver Sarah Schiffling från Hanken och Foteini Stavropoulou från Liverpool John Moores University i The Conversation.
Reddal's office with the text Reddal on a white wall
|
04.04.2024
Det globala professionella tjänsteföretaget Reddal är den nyaste medlemmen i Hankens partnerprogram. – Språklig och kulturell diversitet är viktig för oss, därför är det naturligt att vi inleder ett samarbete med Hanken, säger Reddals vd Per Stenius.