Hälsa och välmående

Högskolans närvaroanmälda grundexamenstuderande har rätt till studenthälsovård och Hanken erbjuder fler olika samtalstjänster.

Studenthälsovård

Alla närvaroanmälda grundexamensstuderande ska betala en hälsovårdsavgift som berättigar till användandet av studenthälsans (SHVS) tjänster. Studenthälsan erbjuder flera avgiftsfria tjänster (bl.a. besök hos allmänläkare och hälsovårdare) samt rimligt prissatta avgiftsbelagda tjänster, och även service per e-post. För närmare information se SHVS webbsidor Opens in new window .

Studiecoaching, studiepsykolog och psykoterapi

Hanken erbjuder sina examensstuderande avgiftsfritt möjligheten till studiecoaching, besök hos studiepsykolog och psykoterapi. Mera om dessa tjänster hittar du under Studietjänster, dvs här.

Studentpräst

Studentprästen finns till för både studerande och personal. Du kan kontakta studentprästen för samtal om både vardag och fest, studiestress och vägvalsångest, relationer och ensamhet, tro och tvivel. Studentprästen finns till för alla medlemmar av Hankens community med respekt för allas övertygelser.

Kontaktuppgifter till studentprästen hittar du under Studietjänster, dvs här.

UniSport – universitetens eget sportcenter

Hankens, Helsingfors universitets, Konstuniversitetets och Aalto-universitetets gemensamma organisation UniSport erbjuder motionstjänster till specialpris för studerande.

UniSport är ett träningsställe med positiv atmosfär, dit alla kan komma som de är.

UniSports sportcenter finns i Kluuvi, Tölö, Mejlans, Gumtäkt och Otnäs. Det populära säsongskortet ger dig t.ex. tillgång till alla UniSport-gym, gruppträningsklasser och bollspelsgrupper. Andra tjänster är t.ex. massage, olika motionskurser och personlig träning.

Läs mer om UniSports tjänster här. Ditt första träningspass är kostnadsfritt.

Klubbhuset

Känner du till klubbhusen och att vi kan stödja studerande som inte mår så bra under även en längre period? Klubbhusen är avsedda för personer som har eller har haft psykisk ohälsa. Syftet med verksamheten är att stödja rehabiliteringen och möjliggöra fortsättning i återgång till arbets- eller studielivet. Medlemskapet i klubbhusen är frivilligt och gratis. Du kan ringa och boka tid för en presentation (på finska) antingen till Itä-Helsingin klubitalo i Gårdsbacka eller Helsingin klubitalo i Sörnäs.

Studiecoachen ger även gärna mera information bl.a. om hur högskolestuderande träffas och bistår varandra.

Mera information om klubbhusen: http://www.itahelsinginklubitalo.org eller vilma.kettle@helsinginklubitalo.org