Karriärplanera

Share page with AddThis

hanken-20.jpgAtt välja karriär är en process, inte ett enskilt val

Karriärplanering är färdigheten att gestalta det egna kunnandet och kompetenser, identifiera möjligheter som står till buds och ta vara på dem och på så sätt uppnå sina mål. Är du osäker på

  • med vilka slags uppgifter du skulle vilja arbeta
  • vilka dina olika alternativ och möjligheter är
  • din kommande karriär och övergång till arbetslivet

är karriärplanering något för dig. På dessa sidor hittar du uppgifter och övningar till stöd för din karriärplanering. I övningarna jobbar du med

  1. din självkännedom,
  2. branschkännedom,
  3. fattar karriärval och-beslut samt
  4. lägger upp en effektiv plan för ditt jobbsökande.

Det är inte alltid lätt att veta var man skall börja då man vill skapa sin framtid, men om du börjar med att göra det som är nödvändigt och sedan fortsätter med det som är möjligt kommer du plötsligt att märka att du kan göra sådant du trodde var omöjligt.

För att hjälpa dig komma igång med din karriärplan har Karriärtjänster satt ihop ett paket med övningar åt dig. Lycka till!

triangeln-fullwidth-med-numrering.gif

Karriärplaneringssamtal och -workshop med Karriärtjänster

Utgångspunkterna när du söker jobb och planerar din karriär är att du känner dig själv och vet vad du vill, samt vet hur arbetsmarknaden ser ut. Karriärtjänster ordnar workshoppar som erbjuder dig verktyg för att göra din egen självanalys. Vi hjälper dig komma igång med din karriärplan och fatta besluten som hjälper dig att göra de rätta valen. Du får bekanta dig med olika modeller för karriärplanering och prova på olika karriärplaneringsverktyg.

Personalen vid Karriärtjänster erbjuder dig handledning till stöd för din karriärplanering. Boka tid till karriärplaneraren ann-christine.hemming(a)hanken.fi för personlig handledning i Vasa. I Helsingfors har du möjlighet att delta i workshops där du genom olika gruppövningar kan inleda eller skaffa nya ideér och inspiration i din karriärplanering.

Håll ögonen öppna för nästa workshop i Karriärtjänster evenemangskalender!

Personanalys till stöd för din karriärplanering

Karriärtjänster använder sig av ThomasSystemet som gör det möjligt för dig att förstå, förverkliga och utveckla dig till din fulla potential inom arbetslivet. Som studerande vid Hanken är det möjligt för dig att göra en personprofilanalys (PPA).

ThomasSystemet är världens mest utspridda personanalys-verktyg. Verktyget används idag i över 60 länder och finns tillgängligt på 56 språk. ThomasSystemet har använts i mer än 40 år av mer än 40.000 företag. Varje år görs över en miljon analyser världen över.

Analysen ger en inblick i hur människor uppträder på jobbet och besvarar frågor som - Vilka är dina starka sidor och begränsningar? Är du självstartande? Hur kommunicerar du? Vad motiverar dig? Analysen hjälper dig att bli mer medveten om din arbetsstil. Bara genom att höja din självmedvetenhet kommer du att ha verktygen som behövs för att konsolidera dina starka sidor i arbetet och kompensera för dina beteendemässiga begränsningar.

Analysen är en självskattningsanalys, där den analyserade personen själv väljer ord, som bäst och sämst beskriver honom/henne. Genom att kartlägga dessa val vetenskapligt får man en inblick i hur en person kommer att lyckas i en befattning och på en arbetsplats. Samtidigt skapas en uppfattning om hur personen reagerar inför omgivningen, personens nuvarande förhållningssätt till arbete/miljö, motivationsfaktorer och möjliga framtida prestationer.

Intresserad? Kontakta då Karriärtjänster i Helsingfors för mera information och bokning av tid. Studerande i Vasa kan göra analysen på distans.

karriärplanering