Gradustödgrupp

Stödgrupp för graduskribenter som ordnas av studiecoachen och studiepsykologen.

Börjar det vara en tid sedan du började på gradun men har av någon anledning fastnat eller känner att graduskrivandet inte löper så smidigt som du önskar?

Med start i november kommer Hanken att erbjuda gruppstöd för just dig som känner igen dig i ovanstående beskrivning. Gruppen kommer vara liten och hålls online med studiecoachen Alexandra Ohls och studiepsykologen Jennifer Söderlund som dragare.

I gruppen behandlar vi teman som är aktuella i er graduprocess. Detta kan till exempel vara att hitta en bra strategi för att komma i gång med graduarbetet för dagen, idéer för att överkomma låsningar i skrivprocessen eller metoder för att hantera svåra tankar i samband med skrivandet. Gruppen ger dig också möjlighet att få kamratstöd av andra i samma situation. Detta genom att vi i gruppen tillsammans skapar strukturer för att stöda varandra och känna att vi antar avhandlingsutmaningen tillsammans.

Vad? Gradugrupp som ordnas av studiecoachen och studiepsykologen. Gruppen hålls på svenska.

För vem? För graduskribenter oberoende av ort eller huvudämne som känner att man fastnat i sin graduprocess (om du har börjat med gradun det här läsåret är gruppen inte för dig; du kan i stället boka in samtal med studiecoachen eller studiepsykologen för att få hjälp på vägen)

Var? Online via Teams

När? Inledande gruppträff 15.11 kl. 10-12, övriga gruppträffar 1.12, 13.12, 10.1, 24.1 och 7.2 kl. 10-11.

Anmäl dig här senast 10.11.2022. Ytterligare praktisk information skickas till din mail efter anmälan. Gruppen har ett begränsat antal platser, så anmäl dig i god tid för att försäkra dig om en plats.

Vid frågor, kontakta studiecoachen alexandra.ohls@hanken.fi eller studiepsykologen jennifer.soderlund@hanken.fi.

 

Alexandra Ohls
Alexandra Ohls

Alexandra Ohls är certifierad coach (ICF Associate Certified Coach, ACC) och har jobbat som studiecoach på Hanken i 2,5 år. Hon har haft över 250 coachsamtal med studenter och doktorander under de här åren och har hjälpt många av dem med utmaningar kring avhandlingsskrivandet. Alexandra har också hållit workshoppar och föreläsningar om bland annat studieförmåga, motivation och hållbara studievanor. Hennes bästa life hack är att ta en morgonpromenad.

 

Jennifer Söderlund
Jennifer Söderlund

Jennifer Söderlund är legitimerad psykolog som börjat som studiepsykolog på Hanken denna höst. Har tidigare jobbat inom utbildning som föreläsare i studieteknik, dragare av mindfulnessgrupper samt har arbetserfarenhet inom grundläggande utbildning. Som studiepsykolog är hon bra på att anpassa sina insatser enligt dina behov och är en god lyssnare som också starkt ser värdet av humor inför livets utmaningar.