Gradustödgrupp

Stödgrupp för graduskribenter ordnas av Hanken vårterminen 2024.

 

Upplever du att du har fastnat med gradun eller känner att graduskrivandet inte löper så smidigt som du hade önskat?

Med start i januari 2024 erbjuder Hanken gruppstöd för just dig som känner igen dig i ovanstående beskrivning. Gruppen kommer vara liten och hålls online med amanuensen Tanja Dahlgren-Broman och studiecoachen Alexandra Ohls.

I gruppen behandlar vi teman som är aktuella i er graduprocess. Detta kan till exempel vara att hitta en bra strategi för att komma i gång med graduarbetet för dagen, idéer för att överkomma låsningar i skrivprocessen eller metoder för att hantera svåra tankar i samband med skrivandet. Gruppen ger dig också möjlighet att få kamratstöd av andra i samma situation. Detta genom att vi i gruppen tillsammans skapar strukturer för att stöda varandra och känna att vi antar avhandlingsutmaningen tillsammans.

Vad?
Gradugrupp som ordnas som stöd i arbetet med din gradu. Gruppen hålls på svenska eller engelska utgående från de anmälningar som kommer in.

För vem?
För graduskribenter på Hanken oberoende av ort eller huvudämne som känner att man fastnat i sin graduprocess.

Var?
Online via Teams

När?
Inledande gruppträff onsdag 31.1.2024 kl. 9-11, mellanträffar onsdag 14.2, onsdag 28.2., onsdag 13.3. och onsdag 27.3. kl. 9-10, samt avslutande träff onsdag den 10.4 kl. 9-10.

Hur kan jag delta?

Anmäl dig här senast 28.1.2024. Vi skickar ytterligare praktisk information till dig per mejl efter anmälan. Gruppen har ett begränsat antal platser, så anmäl dig i god tid för att försäkra dig om en plats.

Vid frågor får du gärna kontakta oss!

Amanuens tanja.dahlgren-broman@hanken.fi
Studiecoach alexandra.ohls@hanken.fi
 

Alexandra Ohls

Alexandra Ohls

Alexandra Ohls är certifierad coach (ICF Professional Certified Coach, PCC) och har jobbat som studiecoach på Hanken i tre år. Hon har haft över 350 coachsamtal med studenter och doktorander på Hanken under de här åren och har hjälpt många av dem med utmaningar kring avhandlingsskrivandet. Alexandra har också hållit workshoppar och föreläsningar om bland annat studieförmåga, motivation och hållbara studievanor. Hennes bästa life hack är att ta en morgonpromenad.  Tanja Dahgren-Broman

Tanja Dahlgren-Broman är utbildad handledare och jobbar både som amanuens och som teamledare för institutionsadministrationen. Hon stöder dagligen studeranden och är väl förtrodd med institutionsadministration, där magisteravhandlingar utgör en del av det hela. Dessutom känner hon de utmaningar som studerande kan stöta på i sina studier och gradu skrivandet. Hon är en varm förespråkare för att komma ihåg att vara snäll mot sig själv och ta tid för att göra det som man tycker om.