Hanken Quantum

computers, people
Hanken Quantum är Hankens datalabb som ger tillgång till många företagsdatabaser åt både studenter och personal. Modern teknik möjliggör streaming av all undervisning och alla evenemang samt ger möjligheten att följa finansiella nyheter i realtid.

Vårt syfte är att minska klyftan mellan data och affärsvärlden genom att organisera utbildningsevenemang och kurser, föra samman nyckelspelare från olika branscher och bedriva spetsforskning om hur data kan användas för att skapa bättre affärer och en bättre värld.

Hanken Quantums uppdrag är att skapa en bättre affärsvärld och en bättre värld generellt genom datadrivet värdeskapande.

Quantum är ett nav för datadrivet värdeskapande (DDVC). Med datadrivet värdeskapande menar vi det övergripande värdet som skapas för intressenter med datadrivet beslutsfattande i företag.

Quantum anordnar kurser och evenemang som till exempel så kallade Hackathons som kombinerar programmering med kvantitativa affärs ämnen som ekonomi och redovisning. Vi samarbetar också aktivt med nyckelaktörer i branschen.

HANKEN QUANTUM HACKATHON 2021

Hackathon 2021

 

Evenemanget började på fredagen med en invigningsceremoni och några uppmuntrande ord från våra arrangörer och mentorer. Teamen arbetade hårt med sina projekt under hela kvällen och stannade bara till för fika och några välförtjänta tupplurer. Samma energi fortsatte under lördagen, då affärsidéerna snabbt började ta form.

Eleverna fick lämna in sina sista pitches på söndagsmorgonen, varefter juryn gick igenom dem och hade en lång diskussion om fördelarna med varje lags idé och affärsplan. Det här var otroligt intensiva 48 timmar, med några team som till och med jobbade hela natten för att lägga sista handen på sina projekt.

Inläggen var så bra att vi var tvungna att dela upp både första och andra plats i två, vilket gav oss 2 vinnande lag och 2 tvåor. Det var stor variation i hur utmaningen behandlades. Vissa team fokuserade mer på affärsfallet medan några lyckades programmera en teknisk prototyp på mindre än 48 timmar. I slutändan uppskattades och belönades båda tillvägagångssätten av juryn.

Benjamin Maury

Benjamin Maury 

Direktör för Hanken Quantum och Wahlroos Professor i finans vid Hanken Svenska handelshögskolan

benjamin.maury@hanken.fi

+358 40 352 1422

 

 

 

 

Daniel Pasternak

 

 

Daniel Pasternack

Professor i praktik vid Hanken Svenska handelshögskolan

daniel.pasternack@hanken.fi

 

 

 

Hans-Kristian Sjöholm

 

Hans-Kristian Sjöholm

Professor i praktik vid Hanken Svenska handelshögskolan

hans-kristian.sjoholm@hanken.fi

 

 

 

 

Vitalii Bashilov

 

Vitalii Bashilov

Trainee på Hanken Quantum

vitalii.bashilov@hanken.fi

 

 

 

 

Camila Ocampo

 

Camila Ocampo Comas

Marknadsföringsassistent på Hanken Quantum

camila.ocampocomas@hanken.fi

 

 

 

 

 

 

 

Hanken Quantum Logo

                                                   https://www.linkedin.com/company/hankenquantum