Årets alumn

Årets alumn är en person som utnämns årligen på Hankendagen

Årets alumn är en person som i sin yrkesroll eller som privatperson är en inspirerande förebild i samhället. Alumnen har hållit kontakt med högskolan efter sin utexaminering och visat intresse för högskolans utveckling. Hanken vill via hedersomnämnandet uppmärksamma sina framstående alumner och understryka för allmänheten att personen är en Hankenalumn. Även årets alumn anses vara en ambassadör för Hanken.

Kaj Rönnlund är Årets alumn 2024

Hanken utsåg Kaj Rönnlund till Årets alumn under Hankendagen i Vasa den 22 maj 2024. 

Du kan läsa intervjun med Kaj här

Kurt Björklund är Årets alumn 2023

Hanken utsåg Kurt Björklund till Årets alumn under Hankendagen i Helsingfors den 11 maj 2023. 

Du kan läsa intervjun med Kurt här

Joel Sunabacka är Årets alumn 2022

Hanken utsåg Joel Sunabacka till Årets alumn under Hankendagen i Vasa den 12 maj 2022.

Du kan läsa intervjun med Joel här

Heidi Schauman är Årets alumn 2021

Hanken utsåg Heidi Schauman till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 8 oktober 2021.

Heidi utexaminerades från Hanken till magister 2003 och doktor 2006 med nationalekonomi som huvudämne. Hon har jobbat som chefsekonom vid Swedbank och Aktia samt ekonom vid Nordea och Finlands Bank, varit styrelsemedlem vid Finlands nationalgalleri och Finska kulturfonden och kolumnist vid Hbl 2015–2021. I september 2021 började hon i sitt nuvarande uppdrag som Global Head of Research på Danske Bank.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 8 oktober 2021. Det här var trettonde året som Hanken utsåg Årets alumn.

Roger Holm är Årets alumn 2020

Hanken utsåg Roger Holm till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 2 oktober 2020.

Roger Holm utexaminerades från Hanken år 1997 med finansiell ekonomi som huvudämne. Roger har arbetat på Wärtsilä större delen av sin karriär och är idag President, Wärtsilä Marine Power and Executive Vice President. Han har engagerat sig i Hankens verksamhet på flera sätt, och sitter sedan 2018 som medlem i Hankens styrelse.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Vasa fredagen den 2 oktober 2020. Det här var tolfte året som Hanken utsåg Årets alumn.

Christoph Vitzthum är Årets alumn 2019

Hanken utsåg koncernchef Christoph Vitzthum till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 20 september 2019.

Christoph Vitzthum utexaminerades från Hanken år 1994 med finansiell ekonomi som huvudämne. Efter en lång karriär på Wärtsilä, blev han koncernchef för Fazer år 2013. Han har engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, bland annat som medlem i medelinsamlingens kampanjkommitté samt i sin roll som koncernchef för Fazer, då företaget är med i Hankens partnerprogam.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 20 september 2019. Det här var elfte året som Hanken utsåg Årets alumn.

Mikael Still är Årets alumn 2018

Årets alumn, Mikael Still, med sitt diplom

Hanken utsåg företagsledningskonsulten Mikael Still till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 12 oktober 2018.

Mikael Still är företagaren och styrelseproffset som har grundat VisionWorks, Plommonet, RomiSystems, A-zeta Consulting och Nooga. Han utexaminerades från Hanken år 1985 med finansiering och investering som huvudämne och har sedan dess engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, bland annat som gästföreläsare, mentor och Hanken Ambassadör.

I och med sitt engagemang i Hanken är Mikael Still en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studerande och andra alumner.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Vasa fredagen den 12 oktober 2018. Det här var tionde året som Hanken utsåg Årets alumn.

Annika Sucksdorff utsågs till Årets alumn 2017

Årets alumn, Annika Sucksdorff, med sitt diplom

Hankens rektor tillsammans med högskolans alumnråd valde Annika Sucksdorff till Årets alumn.

Annika Sucksdorff är styrelseordförande för familjeföretaget Oy Victor Ek Ab och blev nyligen utnämnd till filmchef vid svenska SF Studios. Hon utexaminerades från Hanken år 2003 med entreprenörskap och företagsledning som huvudämne och har sedan dess engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, som bäst som så kallad Hanken Ambassadör.

I och med sitt engagemang i Hanken är Annika Sucksdorff en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studerande och andra alumner.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 13 oktober 2017. Det här var nionde året som Hanken utsåg Årets alumn.
 

Tidigare årets alumner:

Nina Ingves Opens in new window (2016)

Henrik Ehrnrooth Opens in new window (2015)

Anna Häggblom Opens in new window (2014)

Catharina Stackelberg (2013)

Dag Sandås (2012)

Veronica Lindholm (2011)

Ole Johansson (2010)

Philip Aminoff (2009)