LEAN Library

LEAN Library - snabb åtkomst till licensierat e-material utanför campus

När du är utanför campus kan du använda tillägget för att läsa elektroniska tidskriftsartiklar och annat digitalt material som tillhandahålls av Hankens bibliotek - utan att först behöva besöka bibliotekets hemsida, libguider eller Hanna.

Webbläsartillägget behöver installeras endast en gång på din dator eller laptop enligt följande:
1. Hämta tillägget på leanlibrary.com/download
2. Välj din institution "Hanken School of Economics"

Efter installationen triggas LEAN Library-tillägget automatiskt när du är på en webbplats som innehåller e-material som biblioteket prenumererar på (och du själv är utanför campus).

LEAN Library kommer att meddela dig när du landar på en webbplats som biblioteket har tillgång till genom att notifiera och vägleda dig med en Hanken-popup.

LEAN library popup image

LEAN Library erbjuder också alternativa vägar till fulltextartiklar och databaser när du stöter på hinder. Om innehållet du vill använda inte verkar tillgängligt, kommer tillägget automatiskt att söka efter öppna versioner (OA) av artikeln eller ge en länk till bibliotekets sida för artikelbeställningar och fjärrlån.

För dig som även är kopplad till andra lärosäten finns möjligheten att lägga till access till deras elektroniska resurser.

Mejla biblioteket@hanken.fi om du har frågor eller kommentarer om LEAN Library.