Informationsbehandling som biämne

computers, people
Ämnet Informationsbehandling kan studeras som biämne på Hanken.

Ämnet Informationsbehandling kan studeras som biämne på Hanken. Inom informationsbehandling erbjuder vi kurser som är ämnade att mångsidigt stöda studier och färdigheter i de olika huvudämnen vi har på Hanken genom att erbjuda affärsinriktad teknisk kompetens med moderna verktyg. Det ställs inga krav på förkunskaper för att börja kunna ta del av våra kurser, men vi erbjuder också avancerade kurser för de som är intresserade av att fördjupa sig utöver kurserna som riktar sig åt nybörjare – det borde finnas något som alla kan ha nytta av oberoende nivå och huvudämne.

Ämnet erbjuder två populära kurser i Excel (Basic och Advanced) samt en i projektledning, vilka ger viktiga kunskaper som få jobb inte skulle ha nytta av. Inom ämnet finns en studiestig inom Business Intelligence, där tre kurser som bygger på varandra ger färdigheter i programmering och analys för att stöda affärsverksamhet. Inom denna studiestig får du lära dig använda programmeringsspråket Python från grunderna till att lära dig hur företag och du kan bygga ihop program och hantera data på ett avancerat sätt.

Utbudet av informationsbehandligskurser på universitetsnivå utanför Hanken är även stort (se t.ex. https://fitech.io) och det går oftast att räkna sådana kurser till godo inom din examen och biämne på Hanken. Hanken har även ett samarbete med Arcada där olika helheter av informationsbehandlingskurser går att avlägga på Arcada och räknas till godo som del av dina studier på Hanken. Läs mer aktuell info om detta här.

Kontaktperson:

Universitetslektor Mikael Laakso