Suomenkielisenä Hankenille

Man and Hermes
Voit hakea Hankenille, vaikka et ole ruotsinkielinen!

Kauppatieteitä ruotsiksi Hankenilla!

Opiskele kauppatieteitä Hankenilla ja kehity samalla ruotsin kielen taituriksi! Voit hakea Hankenille, vaikka et ole ruotsinkielinen - jopa 20 % opiskelijoistamme on suomenkielisiä.

Hanken on mukana kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä olevien hakukohteiden valinta perustuu yhteisiin valintaperusteisiin.

Pisteet ylioppilastutkintojen arvosanoista annetaan samalla tavalla kaikkien hakukohteiden valintoja varten.

Valintakoe myös arvostellaan samalla tavalla kaikissa hakukohteissa. Hakija voi valita, millä koepaikkakunnalla osallistuu valintakokeeseen. Hakija ilmoittaa sitovasti koepaikkansa hakulomakkeella Opintopolussa. Valintakoe tehdään sillä kielellä, joka on kyseisen yliopiston opetus- ja tutkimuskieli. Tämä tarkoittaa, että valintakoekysymykset ja kokeessa mahdollisesti jaettava aineisto ovat ruotsinkieliset Hanken Svenska handelshögskolanin ja Åbo Akademin järjestämissä kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeissa.

Saat oikeuden suorittaa sekä kauppatieteiden kandidaatin (KTK) että maisterin (KTM) tutkinnon.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä oleviin hakukohteisiin haetaan yliopistojen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakuaika alkaa 17.3.2021 ja päättyy 31.3.2021 klo 15.00. Ohjeet hakemiseen löydät Opintopolusta. 

Kaikkien hakijoiden pitää todentaa ruotsin kielen taitonsa. Kielitaitovaatimuksista kokonaisuudessaan voit lukea kauppatieteiden yhteisvalinnan sivuilta (suomeksi), sekä Hankenin sivuilta (ruotsiksi).

Voit todentaa ruotsin kielitaitosi esim. seuraavilla tavoilla:

1. Koulusivistys

Perusopetus, toisen asteen tutkinto tai muu korkeakoulukelpoisuuden antava tutkinto suoritettu ruotsin kielellä. 

2. Ylioppilastutkinto tai vastaava

Suomalaisen ylioppilastutkinnon

  • äidinkielen koe (ruotsin kielessä) tai ruotsi toisena kielenä (R2*) -koe  vähintään arvosanalla approbatur (A)
  • pitkän oppimäärän mukainen ruotsin kielen koe vähintään arvosanalla eximia cum laude approbatur (E)
  • keskipitkän oppimäärän mukainen ruotsin kielen koe suoritettu arvosanalla laudatur (L)

*Tämä vastaa "suomi toisena kielenä (S2)" -koetta ruotsiksi, joten sitä ei yleensä suoriteta suomenkielisissä lukioissa.

3. Korkeakoulututkinto/opinnot

Hakija on suorittanut korkeakoulututkinnon, jonka opetuskielenä on ruotsi.

Hakija on tehnyt vähintään alemman korkeakoulututkinnon kirjallisen lopputyön ruotsiksi.

4. Kielikoe

Hankenin oma kielikoe huhtikuussa: kielikoe on ilmainen, ja siihen ilmoittaudutaan yhteishaun yhteydessä maalis-huhtikuussa opintopolku.fi-sivustolla. Suosittelemme, että ilmoittaudut kielikokeeseen, jos sinulla ei vielä hakuaikana ole täyttä varmuutta siitä, että pystyt todentamaan kielitaitosi esim. riittävällä ylioppilaskokeen arvosanalla.

Joku hyväksytyistä, tasaisin väliajoin järjestettävistä, maksullisista kansallisista kielikokeista riittävällä tuloksella (esim. YKI-testi)

Kysyimme kahdelta suomenkieliseltä opiskelijalta heidän ajatuksiaan opinnoistaan ruotsiksi Hankenilla. 

Valitsin Hankenin, koska kolme sujuvaa työkieltä on enemmän kuin kaksi. Vaikka ruotsinkielentaitoni olikin vähän niin ja näin, oppiakseni kieltä paremmin puhuin alusta asti vain ruotsia kaikkien hankenilaisten kanssa - myös suomenkielisten. Jodelin ehkä kysytyimpään kysymykseen "saanko Hankenilta kavereita vaikka äidinkieleni on suomi" vastaan että kyllä saa! Ylioppilaskunnan tutor-ryhmät tapaavat heti ensimmäisenä päivänä ja fuksisyksyn aikana järjestetään paljon ohjelmaa, jossa varmasti pääsee tutustumaan muihin hankenilaisiin. Yhtä lailla kuin missä vaan muuallakin, äidinkielestä riippumatta, on viihtyminen ihan omasta aktiivisuudesta kiinni!

Henna Konsti, SHS, ylioppilaskunnan puheenjohtaja 2018

 

Hankenin valitseminen on ollut paras päätös, jonka olen tähän mennessä tehnyt elämässäni. Vaikka hyppy tuntemattomaan tuntui aluksi jännittävältä ja pelottavaltakin, on valinta avannut enemmän ovia kuin mitä olisin koskaan uskonutkaan. Kaupallisen alan koulutuksen lisäksi olen saanut vahvan ruotsin kielen taidon, jota käytän englannin lisäksi päivittäin työssäni HR-assistenttina. Sujuva ruotsin kielen taito on nykyään suuri vahvuus työmarkkinoilla, ja se että sen saa kuin kaupan päälle opintojen ohessa on mahtavaa!  
 
Ruotsin kielen puhuminen tuntui aluksi haastavalta ja sai aivot kulkemaan ylikierroksilla päivien aikana, mutta päivien, viikkojen ja kuukausien edetessä ja opintojen sujuessa ruotsin kielen käyttäminen muuttui uudeksi normaaliksi. Jo puolen vuoden opiskelun jälkeen ruotsin kielen puhuminen tuntui luonnolliselta, ja nyt lähes viiden vuoden jälkeen ruotsin kielen käyttäminen on osa arkipäivää. Jo ensimmäisiä tenttejä kirjoittaessani mietin usein: en olisi ikinä uskonut pystyväni tähän, mutta tässä sitä ollaan.
 
Kaupallisen koulutuksen ja ruotsin kielen lisäksi opintojen aikana on oppinut, että ihminen pystyy melkein mihin vain, mitä hän itse haluaa. Jos haluat oppia ruotsin kielen, tärkein asia ei ole se, mistä lähtökohdista sen aloitat, vaan se, että oikeasti haluat oppia kielen - pystyt sen myös oppimaan. Opintojeni aikana olen monesti herännyt miettimään, miten monesti olen ylittänyt itseni jo tässä vaiheessa. En olisi ikinä uskonut kirjoittavani esseitä ruotsiksi samalla teholla kuin suomeksi tai nähnyt itseäni vaihtamassa suomesta ruotsiksi kesken lauseen ajattelematta asiaa sen enempää. Tämä on hienoa, ja loppujen lopuksi kaikki on sen pienen valinnan ansiota, että päätin alun perin hakea Hankenille!

Jenny Fast