Suomenkielisenä Hankenille

Hakuaika 16.3-30.3.2022
Voit hakea Hankenille, vaikka et ole ruotsinkielinen!

Kauppatieteitä ruotsiksi Hankenilla!

Opiskele kauppatieteitä Hankenilla ja kehity samalla ruotsin kielen taituriksi! Voit hakea Hankenille, vaikka et ole ruotsinkielinen - yli 20 % opiskelijoistamme on suomenkielisiä.

Lue lisää suomenkielisten opiskelijoiden kokemuksista alempaa.

Hanken on mukana kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä olevien hakukohteiden valinta perustuu yhteisiin valintaperusteisiin.

Pisteet ylioppilastutkintojen arvosanoista annetaan samalla tavalla kaikkien hakukohteiden valintoja varten.

Kauppatieteellisen alan valintakoe on yliopistojen yhteinen. Hakija voi valita, millä kielellä ja koepaikkakunnalla hän osallistuu valintakokeeseen. Hakija ilmoittaa koepaikkansa sitovasti tarjotuista vaihtoehdoista hakulomakkeella Opintopolussa. Valintakoe tehdään sillä kielellä, joka on kyseisen koepaikkakunnan yliopiston opetus- ja tutkimuskieli. Tämä tarkoittaa, että kauppatieteellisen alan valintakoe kirjoitetaan ruotsiksi Kauppakorkeakoulu Hankenin (Helsinki) ja Åbo Akademin (Turku ja Vaasa) järjestämissä kokeissa. Suomeksi kokeen voi kirjoittaa seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lappeenranta, Oulu, Tampere, Turku ja Vaasa.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä oleviin hakukohteisiin haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Ohjeet hakemiseen löydät Opintopolusta. 

Hae meille - 16.3-30.3.2022 klo 15.00

Ruotsin kielen taidon osoittaminen

Kaikkien hakijoiden pitää osoittaa ruotsin kielen taitonsa. Hanken ja Åbo Akademi järjestävät huhtikuussa 2022 yhteisen, ilmaisen kielikokeen, jolla voit osoittaa ruotsin kielen taitosi. Lisätiedot ruotsiksi.

Kielitaitovaatimuksista voit lukea kauppatieteiden yhteisvalinnan sivuilta (suomeksi) sekä Hankenin sivuilta (ruotsiksi).

Kysyimme kahdelta suomenkieliseltä opiskelijalta heidän ajatuksiaan opinnoistaan ruotsiksi Hankenilla. 

Valitsin Hankenin, koska kolme sujuvaa työkieltä on enemmän kuin kaksi. Vaikka ruotsinkielentaitoni olikin vähän niin ja näin, oppiakseni kieltä paremmin puhuin alusta asti vain ruotsia kaikkien hankenilaisten kanssa - myös suomenkielisten. Jodelin ehkä kysytyimpään kysymykseen "saanko Hankenilta kavereita vaikka äidinkieleni on suomi" vastaan että kyllä saa! Ylioppilaskunnan tutor-ryhmät tapaavat heti ensimmäisenä päivänä ja fuksisyksyn aikana järjestetään paljon ohjelmaa, jossa varmasti pääsee tutustumaan muihin hankenilaisiin. Yhtä lailla kuin missä vaan muuallakin, äidinkielestä riippumatta, on viihtyminen ihan omasta aktiivisuudesta kiinni!

Henna Konsti, SHS, ylioppilaskunnan puheenjohtaja 2018

 

Hankenin valitseminen on ollut paras päätös, jonka olen tähän mennessä tehnyt elämässäni. Vaikka hyppy tuntemattomaan tuntui aluksi jännittävältä ja pelottavaltakin, on valinta avannut enemmän ovia kuin mitä olisin koskaan uskonutkaan. Kaupallisen alan koulutuksen lisäksi olen saanut vahvan ruotsin kielen taidon, jota käytän englannin lisäksi päivittäin työssäni HR-assistenttina. Sujuva ruotsin kielen taito on nykyään suuri vahvuus työmarkkinoilla, ja se että sen saa kuin kaupan päälle opintojen ohessa on mahtavaa!  
 
Ruotsin kielen puhuminen tuntui aluksi haastavalta ja sai aivot kulkemaan ylikierroksilla päivien aikana, mutta päivien, viikkojen ja kuukausien edetessä ja opintojen sujuessa ruotsin kielen käyttäminen muuttui uudeksi normaaliksi. Jo puolen vuoden opiskelun jälkeen ruotsin kielen puhuminen tuntui luonnolliselta, ja nyt lähes viiden vuoden jälkeen ruotsin kielen käyttäminen on osa arkipäivää. Jo ensimmäisiä tenttejä kirjoittaessani mietin usein: en olisi ikinä uskonut pystyväni tähän, mutta tässä sitä ollaan.
 
Kaupallisen koulutuksen ja ruotsin kielen lisäksi opintojen aikana on oppinut, että ihminen pystyy melkein mihin vain, mitä hän itse haluaa. Jos haluat oppia ruotsin kielen, tärkein asia ei ole se, mistä lähtökohdista sen aloitat, vaan se, että oikeasti haluat oppia kielen - pystyt sen myös oppimaan. Opintojeni aikana olen monesti herännyt miettimään, miten monesti olen ylittänyt itseni jo tässä vaiheessa. En olisi ikinä uskonut kirjoittavani esseitä ruotsiksi samalla teholla kuin suomeksi tai nähnyt itseäni vaihtamassa suomesta ruotsiksi kesken lauseen ajattelematta asiaa sen enempää. Tämä on hienoa, ja loppujen lopuksi kaikki on sen pienen valinnan ansiota, että päätin alun perin hakea Hankenille!

Jenny Fast