Gyllene studietider på Hanken

Gyllene Studietider Banner
Hanken lanserar en ny podcast, Gyllene studietider, med bl.a. gästerna Elisabeth Rehn, Kimmo Sasi, Henrik Lax, Veronica Wiklund, Ann-Mari Mingard och Björn Wahlroos. Värdar för podden är Hankens rektor Karen Spens och podcastens producent Hanna Westerholm. Under hösten kommer nya avsnitt att spelas in med intressanta alumner från både Helsingfors och Vasa.

Lyssna på avsnitten nedan.

Ekonomen, juristen och kandidaten i presidentvalet 2006, Henrik Lax gästar Gyllene studietider på Hanken- podden och pratar om sin studietid på slutet av 1960-talet. Vi får höra om en studietid präglad av heltidsjobb som jurist, praktik på tingsrätten och av blöjbyten.

Vi pratar givetvis om vägen till politiken men också en del om Henriks tid på Tampella, om familjebolaget Educatrix samt om vad han lärde sig på IFLs ledarskapsprogram i Sverige. Avslutningsvis får vi med oss några livsvisdomar på vägen. Tack för att du lyssnar!

Dagens gäst Veronica Wiklund studerade vid Hanken på slutet av 1950-talet och gjorde efter det en mycket spännande karriär inom reklambranschen vilket var rätt så ovanligt på den tiden. I det här avsnittet av Gyllene studietider på Hanken får vi höra om Veronicas studietid, om hur det var att vara med och bygga upp många välkända märkesvaror och om när fokusering på målgrupper och kommunikation blev det centrala i reklam och marknadsföring.

Vi får höra om skillnaderna mellan att vara affärskvinna i dagens samhälle versus på Veronicas tid och så får vi höra några kloka ord till dagens studeranden. Tack för att du lyssnar!

Politikern, juristen, ekonomen och den sanna nordisten Kimmo Sasi gästar Gyllene studietider vid Hanken -podden för att berätta om sin studietid på 1970-talet.

Vi får höra om hur samhällsdebatten lät på den tiden, om hur det kom sig att det fanns så mycket retoriskt skickliga talare då och om hur dubbelexamen i ekonomi och juridik har format Kimmos liv.

Vi pratar även om Kimmos brinnande intresse för Norden och varför han anser det så viktigt att hålla det nordiska samarbetet vid liv. Tack för att du lyssnar!

Elisabeth Rehn

I det första avsnittet av podden “Gyllene studietider på Hanken” har vi äran att bli gästade av världens första kvinnliga försvarsminister, sändebud i Bosnien och Hercegovina och kandidat i presidentvalet 1994, Elisabeth Rehn som studerade vid Hanken på 1950-talet.

Elisabeth skildrar färggrant sin tid som kårvärdinna, om hur det var att bli mamma under studietiden och vilken nytta hon hade av sina studier senare i livet. Vi diskuterar om vilka kontakter Elisabeth knöt under studietiden och om hur vägen till politiken såg ut. Vi får även höra många anekdoter från Elisabeths studietid och hon delar med sig av sina livsråd och ger dagens studerande konkreta råd. Tack för att du lyssnar!