Quantum

Quantum är utrustat med avancerad datorutrustning
Quantum är en mångsidig mötesplats som erbjuder tillgång till databaser med företags och finansiell data och möjliggör hantering av big data. Modern teknik gör det möjligt att streama all undervisning och alla evenemang samt att nästan i realtid följa med finansnyheter.

Quantum är i begränsad användning under undantagsläget

Quantums datorer kan reserveras för 2 timmar varje vardag mellan kl. 8-15. Se nedan på sidan för bokning. Notera att det är förbjudet att komma till Quantum eller använda databaserna på Hanken utan tidsbokning! Följ också noga säkerhetsregler då du vistas i Quantum! Quantum är tillgängligt, med nämnda restriktioner, så länge det bedöms tryggt det vill säga är möjligt med beaktande av pandemiläget och förutsatt att anvisningarna följs.

Om läget försämras är det möjligt med ändringar i hur Quantum är öppet.

Om du har behov av att komma in i databaserna på distans så se nedan över vilka databaser är tillgängliga.

I vanliga fall är Quantum ett uttrymme som centrum ett centrum med 20 datorarbetsplatser, varav 10 Bloombergterminaler omgivna av 5 storskärmar för simultanpresentation av multipla källor. Quantum erbjuder i vanliga fall en grupparbetsoas, ståbord för effektiva kortmöten och snurrande multifunktionsstolar som lämpar sig för såväl enskilt arbete som grupparbeten.

Endast följande terminaler kan reserveras i Helsingfors:

Vilka datorer är i användning våren 2021 / Which computers are in use during spring 2021

 

Databaser på distans

Databaserna EIKON och Factset är tillgängliga på distans. För distansanvändning kontakta biblioteket(at)hanken.fi. Det tar 7-14 dagar att skapa Factset konto.

WRDS, Orbis och även nu Capital IQ och Bloomberg är tillgängliga på distans! För mera information över hur man får tillgång till dem kolla här.

Övriga databaser

Alla databaser med företags- och finansiell information tillgängliga på Hanken presenteras på bibliotekets webbplats.

Du kan också läsa mera om Quantum databaserna i ämnesguiden för finansiell ekonomi. Din lärare och handledare kan hjälpa dig med frågor om själva datat i databaserna.

Helpdesk

Hjälp med Quantums databaser får du genom att kontakta quantum-help(at)hanken.fi. Skicka frågan på engelska! Vid behov kan det arrangeras Teams möte var man tillsammans går igenom databaser som är tillgängliga på distans.

Help-desken (fr.o.m. 17.2.2021- ) kommer också vara på plats i Quantum tisdagar och torsdagar kl. 13-15.

Tags