Quantum

Quantum är utrustat med avancerad datorutrustning
Quantum är en mångsidig mötesplats som erbjuder tillgång till databaser med företags och finansiell data och möjliggör hantering av big data. Modern teknik gör det möjligt att streama all undervisning och alla evenemang samt att nästan i realtid följa med finansnyheter.

Datum för online skolningar i Quantum databaser under hösten 2021 finns här.

Quantum är i begränsad användning

Quantums datorer i Helsingfors kan reserveras varje vardag mellan kl. 8-20. Se nedan på sidan för vilka tider kan bokas. Notera att det är förbjudet att komma till Quantum eller använda databaserna på Hanken utan tidsbokning! Dörren till Quantum är öppen mellan kl. 8-20. Följ också noga säkerhetsreglerna då du vistas i Quantum! Notera att sista turen kan bokas ända tills kl. 20 vilket betyder att man inte kommer in efter att dörren har stängts! Ta med dina saker efter att din tur är över. Hankens yttreingång är öppen för studerande med egna nycklar fr.o.m 23.8->. Quantum är tillgängligt, med nämnda restriktioner, så länge det bedöms tryggt det vill säga är möjligt med beaktande av pandemiläget och förutsatt att anvisningarna följs.

Quantums dator i Vasa är tillgänglig för studerande som har reserverat datorn. Datasalen är öppen på vardagar i andra våningen i Vasa Hanken enda till kl. 16. Efter kl. 16 stängs andra våningen var för studerande. Se nedan för vilka tider som kan bokas.

Om du har behov av att komma in i databaserna på distans så se nedan över vilka databaser är tillgängliga.

I vanliga fall är Quantum ett uttrymme som centrum ett centrum med 20 datorarbetsplatser, varav 10 Bloombergterminaler omgivna av 5 storskärmar för simultanpresentation av multipla källor. Quantum erbjuder i vanliga fall en grupparbetsoas, ståbord för effektiva kortmöten och snurrande multifunktionsstolar som lämpar sig för såväl enskilt arbete som grupparbeten.

Endast följande terminaler kan reserveras i Helsingfors:

Karta på Quantum databaser och datorer - Map of Quantum computers and databases

 

Databaser på distans

Databasen EIKON är tillgängliga på distans. För distansanvändning kontakta biblioteket(at)hanken.fi.

Factset, WRDS, Orbis och även nu Capital IQ och Bloomberg är tillgängliga på distans! För mera information över hur man får tillgång till dem kolla här.

Övriga databaser

Stata finns nu också tillgänglig i Quantum! Datoreran 11-20 har Stata programmerat på dem.

Alla databaser med företags- och finansiell information tillgängliga på Hanken presenteras på bibliotekets webbplats.

Du kan också läsa mera om Quantum databaserna i ämnesguiden för finansiell ekonomi. Din lärare och handledare kan hjälpa dig med frågor om själva datat i databaserna.

Helpdesk

Hjälp med Quantums databaser får du genom att kontakta dilara.abdieva(at)hanken.fi.

Skicka frågan på engelska! Vid behov kan det arrangeras ett Teams-möte där man tillsammans går igenom databaser som är tillgängliga på distans.

Help-desken är på plats tisdagar och torsdagar kl. 13-15. Fr.om 24.8.

Allmänna frågor om Quantum kan skickas till quantum-help(at)hanken.fi på båda språken.

Tags