Boende

Wintery landscape and apartment buildning
Behöver du hitta boende för att inleda dina studier vid Hanken? Här hittar du information om studentboende både i Helsingfors och i Vasa samt länkar till övriga källor.

Studentboende i Helsingfors

I huvudstadsregionen kan det vara krävande att hitta boende.

 • Sök bostad direkt då du fått din studieplats för att öka dina chanser.
 • Det är även till din fördel om du är öppen för att bo utanför centrum eller dela lägenhet, då ökar du din chans att få ett studentbostadserbjudande.
 • Det lönar sig även att samtidigt söka bostad via flera kanaler för att öka chansen att få ett bostadserbjudande – kom ihåg att återkalla dina övriga ansökningar efter att du fått en bostad.
 • Om du blir erbjuden en studentbostad lönar det sig att ta emot erbjudandet om bostaden även om den endast delvis möter dina förväntningar, eftersom du hamnar i slutet av bostadskön om du inte tar emot erbjudandet. Efter att du lärt känna staden och vet var du trivs kan du alltid ansöka om att byta lägenhet.
 • Bland Hankens bostäder finns det en liten kvot som är reserverad för boende för internationella studerande i Majsporten och med avsikten att underlätta deras flytt till Finland. 
 • Hanken har också reserverat en kvot på 12 bostäder för nya internationella studerande i våra egna studentbostäder i Majsporten för att underlätta integrationen i Helsingfors – om du är en internationell studerande rekommenderar vi varmt att du ansöker om bostadstyperna som listas nedan för att höja sannoliketen att du har inkvartering då du anländer till Helsingfors. Den internationella kvoten omfattar följande typer av bostäder i Majsporten: 
  • 2 st 1 rum + köksvrå möblerade lägenheter 
  • 2 st 1 rum + köksvrå omöblerade lägenheter
  • 4 möblerade kompislägenheter (2 skilda sovrum + delat kök – du kan också ansöka bara om ett av rummen i lägenheten om du så önskar) 

Du kan kolla kollektivtrafiken mellan olika bostadsområden i huvudstadsregionen via hsl.fi Opens in new window .

 

Studentboende i Vasa

I Vasa finns det ett bra utbud av studentbostäder, men ansök ändå genast om boende efter att du fått din studieplats. Vasa är en mindre stad och man rör sig bäst till fots eller med cyckel där.

 

FACEBOOK-grupper:
Andra sidor