Separat godkännande

Instruktioner för separat godkännande

Vissa studiehelheter kräver ett separat godkännande i Sisu. Detta syns genom att texten "kräver separat godkännande" visas som status vid studiehelhetens namn. Då ska du ansöka om separat godkännande efter att du fyllt i helhetens innehåll.

Så här ansöker du om separat godkännande:

 1. Gå till sidan Studiestruktur.
  Studiestruktur
 2. Kontrollera att du behandlar din primära studieplan.
 3. Klicka på studiehelhetens namn så att panelen till höger öppnas.
  Separat godkännande helhet
 4. Kontrollera att du har alla prestationer valda i helheten som du vill att ska finnas med i helheten. Observera att du inte kan ändra på innehållet längre efter att du skickat in ansökan. Klicka på Ansök om godkännande för studiehelheten. Fyll i en kort motivering i popupfönstret som öppnas och skicka in ansökan.
  Ansök om separat godkännande
 5. Texten "ansökt om godkännande" visas i studieplanen. Ifall prestationerna redan är registrerade som utförda visas också texten "delarna är utförda".
  Ansökt om godkännande
 6. När ditt val har godkänts syns texten "godkända" eller "villkorligt godkända" vid studiehelheten. Om godkännandet är villkorligt, ser du villkoren genom att klicka på "Visa" i panelen till höger.
 7. Du får ett meddelande om beslutet till startsidan i Sisu. Du hittar även meddelandet genom att klicka på Meddelanden-ikonen i form av en pratbubbla i den övre balken i Sisu.

Kom även ihåg att bekräfta helheten till din studierätt. Detta betyder att helheten sparas som ett biämne i din studierätt.

 1. Klicka på studiehelhetens namn så att panelen till höger öppnas.
  Separat godkännande helhet
 2. Klicka på Visa.
  Visa
 3. Klicka på Ja, bekräfta.
  Ja bekräfta
Tags