After Class med Jesper & Dennis

After Class med Jesper & Dennis
Jesper Haga och Dennis Sundvik diskuterar nyheter och ämnen som kan relateras till diverse kurser som ges vid Hanken, främst inom finansiell ekonomi och redovisning.

Du kan lyssna på alla avsnitt nedan, eller använda ditt favoritsätt att lyssna på podcasts via AnchorSpotify eller Apple Podcasts.

I detta avsnitt diskuterar vi kryptovalutor. Vi jämför också Tullens avkastning på ”investerat kapital” med statens investeringsbolags dito. Som gäst har vi Dr. Klaus Grobys från Vasa universitet.

I detta avsnitt diskuterar vi Pfizers coronavaccin och rådande procentfeber.

I detta avsnitt diskuterar vi olika framtidsscenarier med PD Thomas Karv och synar Marimekko i sömmarna.

I detta avsnitt diskuterar vi stundande USA-val med PD Thomas Karv.

I detta avsnitt blåser vi upp livbojen så att du klarar dig i Q3 rapportfloden.

I detta avsnitt gästas vi av Maria Höglund, vd för JNT (10 minuter in i avsnittet). Vi diskuterar press från aktiemarknaden och långsiktighet.

I detta avsnitt diskuteras företagsfusioner och avknoppningar. Vi applicerar också djärvt Bengt Holmström -formeln på oss själva.

I detta avsnitt har vi en gäst, Dr. Victoria Clout från UNSW Sydney (the discussion in English starts at 06:16)! Vi diskuterar också beskattning och Jespers drömmar.

I detta avsnitt diskuteras bolag som Nikola, Kone och Kakkutukku!

I detta avsnitt diskuterar Jesper och Dennis statsbudgeten och pengar.

I detta avsnitt frossar Jesper och Dennis i bedrägerier som Wirecard, Enron och Parmalat.

I detta avsnitt diskuteras bolag som UPM, Tesla och Apple! Dennis är i karantän och således varierar ljudkvaliteten något.

Jesper & Dennis