| 16.01.2017

Fazer donerar ytterligare 100 000 euro till Hanken

Hanken har tagit emot en donation av Fazer-koncernen på 100 000 euro till sin pågående fundraisingkampanj HANKEN RETURNS.

Detta är den andra donationen och Fazer har därmed donerat totalt  200 000 euro till kampanjen. Med donationen vill Fazer understöda det akademiska kunnandet inom ekonomi och forskningens utveckling i Finland.

-Vi är oerhört tacksamma för denna tilläggsdonation och för att Fazer än en gång visar sitt förtroende för Hanken. Hanken och Fazer har under en lång tid haft ett kontinuerligt samarbete vilket illustrerar ett gott samspel mellan teori och praktik. Vi gläder oss verkligen åt att Fazer ger oss möjligheten att förvalta även denna donation, säger rektor Karen Spens.

Fazer har deltagit i Hankens medelsinsamling åren 2010, 2015 och nu 2017 med donationer på 100 000 euro respektive år. Därtill har Fazer varit Hankens företagspartner i flera år. Den aktuella donationen fördjupar samarbetet ytterligare.

-Vi är övertygade om att både Fazer och hela Finland behöver internationellt sinnade välutbildade ekonomer för att vara framgångsrika i framtiden. Därför donerar vi medel till Hanken, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

Fazer är ett familjeägt företag som varit en del av finländarnas liv i över 125 år. Karl Fazer var en av grundarna av den inhemska konfektyrindustrin. Fazer vill erbjuda produkter och tjänster som möjliggör en ansvarsfull livsstil nu och i framtiden. Fazers framgång bygger på finländskt arbete och yrkeskunskap samt sätt att hitta nya förmågor.  

Fundraisingkampanjen HANKEN RETURNS pågår till 30.6.2017 och har med denna donation inkluderad hittills inbringat ca. 7,6 miljoner euro. De insamlade medlen används för att stärka Hankens unika position som Finlands enda självständiga handelshögskola.

Mera information:
Camilla Wardi
camilla.wardi@hanken.fi
Tfn 040-560 59 64