| 02.03.2021

Studerande röstade fram årets föreläsare 2020 i Helsingfors och Vasa

Svenska handelshögskolans Studentkår har genom omröstning utsett Anders Löflund, professor i finansiell ekonomi, till Årets föreläsare 2020. Årets föreläsare utsågs i samband med studentkårens årsfest den 24 februari.

Titeln Årets föreläsare går traditionsenligt till en föreläsare som genom sin undervisning lyckas motivera och inspirera sina studerande. I år har Årets föreläsare speciellt uppmärksammats för hans engagemang i undervisningen och för hans genuina intresse för studenternas inlärning i kursen Corporate finance. Han har lyckats upprätthålla en välfungerande struktur genom att anpassa kursen enligt deltagarnas behov på ett sätt som främjar inlärning trots det nuvarande online-formatet. 

- Tack till hela finance teamet som har jobbat hårt alla dessa år för att skapa goda och effektiva träningsprogram åt er så att ni som Hankeiter kan komma hem från olympiaden med lite medaljer åt gamla goda Finland. Det är ett jätteviktigt arbete som vi gör för er studerande för ni är Hankens framtid, säger Anders Löflund. Det är en stor ära att vara er tränare och få den här utmärkelsen, fortsätter han. 

I december 2020 utsåg även Studentföreningen i Vasa Årets föreläsare. Forskardoktor Dennis Sundvik som undervisar i redovisning tilldelades titeln under studentföreningens årsfestsändning. Valet motiveras med att Sundvik är en engagerad och uppmuntrande föreläsare som gör det oförståeliga förståeligt och intressant genom att presentera informationen för studerande på ett lättförståeligt och mångsidigt sätt. 

 

Ifall du missade onsdagens festliga sändning finns den inspelade sändningen från solenna akten för studentkårens årsfest 24.2 att se här. Länken är tillgänglig för Hankens personal och studenter.