| 31.05.2016

Fortsatt ackreditering för Hankens Executive MBA Program

Association of MBAs har beviljat Hankens Executive MBA program fortsatt ackreditering för fem år framåt.

Den 31 maj har Association of MBAs (AMBA) meddelat att organisationen förnyat ackrediteringen av Hanken Svenska handelshögskolans Executive MBA program för fem år framåt. Hanken har haft AMBA-ackrediteringen sedan år 2008.

- Ackrediteringen är ett tecken på ett fortsatt förtroende för Hanken Executive MBA vad gäller programstruktur och -utveckling samt dess framtida potential. Ackrediteringen är även en garanti för både deltagare och alumner att programmet är av högsta internationella standard och att det är en investering värd att göra, säger programdirektör Henrich Nyman.

- Vi kommer även i fortsättningen att fokusera på att skapa en heltäckande och integrerad programhelhet samt på det individuella stöd vi kan erbjuda våra deltagare i deras utvecklingsprocess, fortsätter Nyman.

I och med AMBA reackrediteringen fortsätter Hanken som ett av de ca 75 universitet världen över som erhållit de tre mest prestigefyllda internationella ackrediteringarna, AACSB, AMBA och EQUIS.

- Internationella ackrediteringar garanterar att vi håller hög kvalitet inom såväl forskning, undervisning som samhällskontakter, säger rektor Karen Spens.

Beslutet att reackreditera Hanken Executive MBA fattades av AMBAs International Accreditation Advisory Board (IAAB). Beslutet baserade sig på rekommendationerna av den ackrediteringspanel, bestående av akademiska medlemmar från europeiska universitet och av personal från AMBA, som besökte Hanken i mars och träffade både personal, programdeltagare och alumner.

Hanken Executive MBA är ett tvåårigt, engelskspråkigt program som utförs på deltid med moduler inom bland annat strategi och ledarskap, marknadsföring och försäljning, finansiering, redovisning, och personlig ledarskapsutveckling. Följande program inleds i mars 2017.

Tilläggsinformation:

Henrich Nyman, programdirektör
Henrich.nyman@hanken.fi
+358 (0)40 3521 481

www.hanken.fi/mba