| 23.05.2016

Financial Times executive education ranking 2016: Hanken & SSE Executive Education är den bästa nordiska leverantören

SSE Executive Education bibehåller sin position i rankingen som toppleverantör av ledarskapsutbildning i Norden och Baltikum.

Hanken & SSE Executive Education rankades till den bästa leverantören av ledarskapsutbildning i Norden som en del av handelshögskolan i Stockholm. Samtidigt  förbättrades positionen i den globala rankingen.

Hanken & SSE Executive Education är en del av handelshögskolan i Stockholm (Stockholm School of Economics – SSE) och tog del i den årliga Financial Times rankingen som dess samföretag i Finland. SSE Executive Education bibehåller sin position i rankingen som toppleverantör av ledarutbildning i Norden och Baltikum i alla kategorier.

Tidningen Financial Times rankar årligen de bästa leverantörerna av ledarskapsutbildning i världen. I år rangordnades de 75 bästa öppna programmen, de 85 bästa skräddarsydda programmen och kombinerat de två rankingarna för att få top 50 leverantörer av ledarutbildning globalt.

Rankingen baserar sig på deltagar- och kundnöjdhet, mångfalden bland deltagare och akademisk personal samt leverantörens internationella synlighet.

I kategorin för skräddarsydda program bättrar SSE Executive Education sin position något och i rankingen för öppna program förbättrar leverantören sin placering till 31:a, från placeringen 37 förra året. Detta i sin tur höjer placeringen i den kombinerade rankingen till 28:e av top 50 i världen, vilket är en förbättring från fjolårets ranking.

”Vi är nöjda över detta erkännande i rankingen, den demonstrerar vår starka fokus på hög kvalitet och en internationell dimension i vårt utbud”, sade Sari Salojärvi, VD för Hanken & SSE Executive Education.

Mer information om Financial Times Executive Education rankingen på engelska:
http://www.ft.com/intl/business-education/executive-education

 

Mer information

Sari Salojärvi
VD, docent
Hanken & SSE Executive Education
Sari.Salojarvi@hankensse.fi
+358 41 466 6064