| 27.05.2021

Hankens Executive MBA-program profilerar sig bland de bästa

Association of MBAs (AMBA) meddelade 25 maj 2021 att Hanken Svenska handelshögskolans Executive MBA-program får fortsatt ackreditering för fem år framåt. Hanken har varit AMBA-ackrediterad sedan år 2008.

Hankens Executive MBA-program utgörs av en gedigen helhet bestående av Hankens fortbildningsföretag Hanken&SSE:s professionella grepp kring förverkligande av fortbildning, och Hankens forskningsbaserade undervisning med kvalitetskrav som anstår en trippelackrediterad handelshögskola.

- Vi är hedrade och stolta över att få fortsätta som en del av AMBA-familjen. Den fortsatta ackrediteringen är en bekräftelse på den höga kvaliteten i vårt flaggskeppsprogram och Hankens ambitioner att kontinuerligt förbättra våra program och vår verksamhet, säger Karen Spens, Hankens rektor.

I och med den fortsatta AMBA-ackrediteringen förblir Hanken ett av de ca 100 universitet världen över som erhållit de tre mest prestigefyllda internationella ackrediteringarna, AACSB, AMBA och EQUIS. AMBA:s beslut baserade sig på rekommendationerna av den ackrediteringspanel som besökte högskolan i mars och träffade både personal, programdeltagare och alumner. Panelen konstaterade att Hanken är klart innovativ och imponerades särskilt av hur högskolan klarade utmaningarna i covid-pandemins kölvatten.

- Den fortsatta AMBA ackrediteringen är en fin erkänsla för det förnyade upplägget och innehållet i Hanken Executive MBA programmet med betoning på professionell utveckling, strategiskt ledarskap och en holistisk syn på affärsverksamhet i ständig förändring, säger programdirektör Henrich Nyman.

Hanken Executive MBA är ett tvåårigt, engelskspråkigt program som utförs på deltid med moduler inom bland annat strategi och ledarskap, marknadsföring och försäljning, finansiering, redovisning, och personlig ledarskapsutveckling. Följande program inleds i oktober.

Tilläggsinformation:

Anders Löflund
Prorektor med ansvar för fortbildning och näringslivsrelationer
anders.löflund@hanken.fi
Tfn +358 40 352 1351

Henrich Nyman, programdirektör
henrich.nyman@hankensse.fi
Tfn +358 (0)40 3521 481

Hanken Executive MBA-programmets webbplats Opens in new window