| 03.03.2021

Helsinki GSE: Kommunerna i Nyland ska få exakta uppgifter om coronans effekter på deras ekonomi

Under coronaepidemin har det kommit fram att kommunerna ofta inte har någon exakt uppfattning om till exempel utvecklingen av kommunens lönesumma. Lägesrummet vid Helsinki GSE kommer att presentera sin senaste rapport i samband med ett webbinarium öppet för alla i Zoom 4.3.2021 kl. 8:30.

Lägesrapporten, som publiceras 4.3.2021, ger Nyland och Nylands kommuner uppdaterad information om coronans effekter på deras ekonomi. Projektet fungerar också som ett experiment i tillgänglighet och användning av kommunala data i beslutsfattandet.

Den senaste rapporten är uppdelad i två delar. Den första delen granskar situationen i Nyland som helhet och jämför den med situationen i hela landet. Denna del innehåller avsnitt gällande arbetsmarknaden, Kela-förmåner som hushållen får, företagsaktiviteter och infektioner. Den andra delen presenterar motsvarande diagram för varje kommun separat. Rapporten uppdateras och utvecklas regelbundet under våren.

Juha Eskelinen från Nylands förbund öppnar webbinariet. Efter det kommer professor Otto Toivanen, akademisk chef för Helsinki GSE, att gå igenom resultaten av rapporten. I slutet av webbinariet är det möjligt för publiken att ställa frågor. Evenemanget pågår ungefär en timme.

Helsinki Graduate School of Economics (Helsinki GSE), som specialiserar sig på forskning och undervisning inom ekonomi, har ett lägesrum som producerar information som kan stöda ministeriers och övriga offentliga instansers finanspolitiska beslutsfattande under coronaviruskrisen.

Nylands förbund finansierar projekt för återhämtning och återuppbyggnad efter coronakrisen. Lägesrummet har beviljats stöd för hållbar tillväxt och livskraft i Nyland (UKKE).

Zoom-länk till webbinariet Opens in new window 4.3.2021 kl. 8.30

Webbinariet (på finska) är gratis och öppet för allas.

Mer information om lägesrummet och dess offentliga rapporter finns på Helsinki GSE:s webbplats Opens in new window .