| 25.08.2020

Hankenstudenter intresserar Accountor

En hög kontorsbyggnad med havet i bakgrunden.
Som en aktiv Hanken Branding Partner hoppas Accountor att studenterna vill samarbeta till exempel med pro gradu-avhandlingar, eller bli framtida kolleger.

I början av året 2020  fick Hankens partnerprogram fick en ny medlem, då Accountor blev Hanken Branding Partner. Accountor är ett företag som erbjuder ekonomi- och HR-tjänster, och programvara inom de här områdena till företag. Bolaget har verksamhet i sammanlagt sju länder, berättar Chief Marketing Officer Katarina Ylikorkala.

– Vi vill vara föregångare inom ekonomi och HR, och vi vill kunna erbjuda våra kunder det nyaste när det gäller digitalisering av företagsverksamheten. Hankens studenter har en möjlighet att i framtiden bygga upp sina karriärer med oss.

Det som motiverade Accountor att gå med i Hankens partnerprogram var Hankens studenter.

– Vi vill samarbeta med Hanken eftersom vi så klart är intresserade av Hankens studenter som våra eventuella framtida kolleger. Vi vet att hankeiter studerar redovisning men också andra ämnen som vi kan erbjuda karriärer inom, och de jobbar ofta inom den privata sektorn när de blir klara med sina studier.

Även om covid-19-pandemin har satt käppar i hjulen vill Accountor vara aktiv inom partnersamarbetet.

– För oss är det jätteviktigt att få en direkt kontakt till studenterna på Hanken, och vi ville erbjuda studenter på Hanken en kontaktyta också till oss. Vi vill väcka intresse för Accountor bland Hankens studenter så att de överväger Accountor som en samarbetspartner för sina pro gradu-avhandlingar eller som en eventuell framtida arbetsgivare, säger Ylikorkala.

Foto på Accountor Tower: Iiro Rautiainen.

Mera information om Hankens partnerprogram finns här.