| 19.10.2016

Ansök om Anders Wall-stipendiet på 125 000 SEK

Är du en aktiv studerande som på fritiden engagerar dig i diverse projekt, hobbyn eller rent av i företagande?

Har du funderat på hur du skulle kunna bygga vidare på detta, men saknar finansiering? Sök då Anders Walls Stiftelsers stipendium på 125 000 SEK!

I våras gavs stipendiet till Fredrika Gyllang och hon uppmanar hankeiter att söka stipendiet:

"Jag vill starkt rekommendera att ansöka om Anders Wall stipendiet. Det är en enorm ära, omringad av inspirerande och ambitiösa individer, att motta stipendiet på Musikaliska i Stockholm. Att bli en del av Wallumni nätverket är som att bli en del av en större familj. Med en diversifierad grupp av stipendiater som har en hjälpande och öppen kultur, kan du vara säker på att få goda vänner och mentorer som stöd genom hela livet.

Christian Kolster, en Wallumn från år 1990, håller med Gyllang:

”Redan det ekonomiska värdet av stipendiet gör det värt att eftersträva, men det mest värdefulla är ändå det nätverk man blir del av. Wallumni består idag av mer än 370 stipendiater sedan 1981.”

Stipendiet är det största stipendiet som kan sökas av studerande vid Svenska handelshögskolan och kan användas till exempel för att vidareutveckla en idé eller till utbildning eller forskning på det internationella planet.

Stipendiet erbjuder möjligheten att knyta utmärkta kontakter och att skapa ett regionalt nätverk. Anders Wall stipendiaterna, wallumni, från Finland, Sverige och Baltikum, träffas årligen i samband med stipendieutdelningen. Läs mer på Wallumni-sidorna.

Skicka din ansökan senast 11 november 2016

Fritt formulerade ansökningar med en motivering om varför just du skall få stipendiet skickas in till rektors sekreterare Camilla Segercrantz senast fredagen den 11 november 2016 kl. 12. Ansökningar skall innehålla CV och studieutdrag samt eventuellt övrigt material du vill hänvisa till i ansökan. Ur ansökningen bör också framgå vad du tänkt använda stipendiet till.

De fem bästa sökande intervjuas av urvalskommittén som består av Hankens rektor Karen Spens, professor i entreprenörskap Joakim Wincent, entreprenören Joel Roos samt Wallumnerna Rasmus Ritamäki och Christian Kolster. När du ansöker, reservera gärna 18 november 2016 för en eventuell intervju.

Ansökningarna skickas till Camilla Segercrantz, camilla.segercrantz@hanken.fi. Skriv rubriken "Ansökan: Anders Walls Stipendium" i e-postmeddelandets rubrikfält.