| 18.03.2016

Hankenstuderande Fredrika Gyllang årets Anders Wall-stipendiat

Årets Anders Wall-stipendium tilldelades hankeiten och mångsysslaren Fredrika Gyllang.

Stipendiet delades ut i konserthuset Musikaliska i Stockholm på Anders Walls 85-årsdag den 10 mars 2016.

Vid sidan om sina studier vid Hanken har Fredrika Gyllang bland annat drivit nätverket Startup Sisters, tillsammans med två kompisar. Föreningen är en dotterförening till Föreningen för Entreprenörskap och är ett ideellt nätverk för studerande som är intresserade av företagande. Hon har även arbetat aktivt vid sidan om sina studier.

Nu arbetar Fredrika Gyllang på uppstartföretaget Moni som verkar inom betalningsindustrin. Gyllang har arbetat vid företaget ända sedan dess start och ansvarar idag för företagets affärsutveckling.

– Jag vill ständigt utveckla och utmana mig själv. Med hjälp av Anders Wall-stipendiet vill jag samla nya erfarenheter och kunskap eventuellt genom en utbildning vid ett utländskt toppuniversitet, säger Gyllang.

Anders Wall-stipendiet är det största som delas ut vid Hanken och uppgår till 125 000 SEK (ca 13 500 €) Anders Walls Stiftelser delar i år ut drygt 2 miljoner svenska kronor i stipendier och utbildningsbidrag till entreprenörsinriktade ungdomar inom forskning, företagande, internationella studier och kultur. Anders Walls Stiftelser sammanför en stor grupp unga entreprenörsinriktade personer till ett nätverk, Wallumni, vars medlemmar träffas regelbundet.

Läs mer om Fredrika Gyllang i senaste numret av alumntidskriften HANKEN: http://www.hanken.fi/sv/om-hanken/media/newsletters-och-tidningar

fredrika-300-x-197.jpg

Tilläggsinformation:
Fredrika Gyllang
fredrika.gyllang@gmail.com