| 15.11.2021

Examen från Hanken står högt i kurs

Varje höst skickas en nationell enkät om karriäruppföljning ut till personer som har utexaminerats vid ett universitet i Finland. Enligt de färskaste resultaten ligger Hanken i absoluta toppen då de färdiga ekonomerna får utvärdera sina utbildningar.

Den senaste undersökningen visar på strålande resultat för Hankens del. Hela 95 % av Hankenekonomerna är nöjda med sin karriärutveckling, medan 98 % av respondenterna är nöjda med sin examen och lika många skulle rekommendera sin alma mater för andra studenter. Svarsprocenten var 41,9 %.

Av doktoranderna tyckte 70% att deras arbetsuppgifter blivit både intressantare och mera krävande efter utexamineringen och 80% var nöjda med utbildningen. Svarsprocenten bland doktoranderna var 77 %.

På nationell nivå är 87 % av de som utexaminerats nöjda med sin magisterexamen och 86 % är nöjda med sin arbetskarriär hittills och 88 % av de som svarat skulle rekommendera sin universitetsutbildning för andra.

Du kan hitta mera detaljerade resultat på Hankens webbsida Opens in new window i Power BI format.  

Årets enkät har skickats ut i början av oktober till de magistrar som utexaminerats 2016 och till de doktorer som avlagt sin doktorsexamen 2018. Om det här gäller dig, så har du fått din personliga enkät skickad per epost, post eller textmeddelande. Varje svar är mycket viktigt, så kom ihåg att svara!

Vid Hanken används svaren bland annat karriärhandledning av studenter och ackrediteringar. Genom att svara hjälper man både nuvarande och framtida studenter. Att få information om utexaminerades karriärstigar är värdefullt för dem när de funderar på sina studier och arbetsmöjligheter. Resultaten påverkar även universitetens finansieringsmodell fr.o.m. 2021.

Enkäten om karriäruppföljning genomförs av universitetens gemensamma Aarresaari-nätverk.

Mera information:

Susanna Paul
Karriärplanerare
susanna.paul@hanken.fi