Opinto-ohjaajille

Hanken
Opinto-ohjaaja, tässä tietoa Hankenille hakemisesta!

Lyhyesti Hankenista

Kauppakorkeakoulu Hanken on yksi Pohjoismaiden vanhimmista kauppakorkeakouluista. Meillä on kaikki kolme tärkeintä kansainvälistä laatumerkkiä: EQUIS, AACSB ja AMBA. Ne on myönnetty vain yhdelle prosentille kaikista maailman kauppakorkeakouluista. Hanken on ainoa itsenäinen kauppakorkeakoulu Suomessa. Olemme kansainvälinen ja tutkimusintensiivinen yliopisto ja teemme tiivistä yhteistyötä liike-elämän kanssa. Tarjoamme kandidaatti-, maisteri- ja tohtorikoulutusta kahdella paikkakunnalla: Helsingissä ja Vaasassa. Hanken on Suomen ensimmäinen yliopisto, jossa ulkomaanvaihto kuuluu tutkintoon.

Mitä aineita Hankenissa voi opiskella?

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana opiskellaan Hankenin peruskursseja. Kevätlukukaudella valitaan pääaine ja suunnitellaan loput opinnot.

Hankenin pääaineet ovat yrittäjyys ja johtaminen (entreprenörskap och företagsledning), johtaminen ja organisaatiot (företagsledning och organisation), rahoitus (finansiell ekonomi), kauppaoikeus (handelsrätt), markkinointi (marknadsföring), taloustiede (nationalekonomi), laskentatoimi (redovisning) sekä logistiikka ja yhteiskuntavastuu (logistik och samhällsansvar, vain maisteritasolla). Lisätietoja Hankenin pääaineista löydät täältä.

Haluatko tavata meidät?

Hankenilla on opiskelijoiden rekrytointitiimi, joka vierailee kouluissa ja kertoo Hankenista opiskelijoiden näkökulmasta. Tiedot tämän vuoden opiskelijoiden rekrytointitiimistä ja heidän vierailuistaan ​​lähetetään sähköpostitse lukioiden opinto-ohjaajille jokaisen lukuvuoden alussa. Jos epäilet, ettet ole postituslistallamme, ota yhteyttä osoitteeseen ansokan@hanken.fi.

Hanken järjestää vuosittain yhdessä muiden ruotsinkielisten yliopistojen kanssa yliopistopäivän lokakuun vaihteessa. Päivän aikana abiturienteilla on mahdollisuus tutustua Hankenin tarjontaan, tänä vuonna etänä.

Lisäksi hankenilaisia on mahdollisuus tavata eri messuilla ja tapahtumissa, kuten opinto-ohjaajien Opo-seminaarissa.

Kuka voi hakea?

Hakijalla tulee olla kolmivuotinen toiseen asteen koulutus (YO, IB, ammatillinen koulutus tai vastaava) tai vaihtoehtoisesti hänen tulee olla suorittanut opintoja avoimessa yliopistossa. Lisäksi hakijan pitää osoittaa ruotsin kielen taidonsa Hankenin kielitaitovaatimuksien mukaan. Hanken ja Åbo Akademi järjestävät huhtikuussa 2022 yhteisen, ilmaisen kielikokeen, jolla hakija voi osoittaa ruotsin kielen taitonsa. Lisätietoja kielikokeesta ruotsiksi.

Kielitaitovaatimuksista voi lukea lisää kauppatieteiden yhteisvalinnan sivuilta (suomeksi) sekä Hankenin sivuilta (ruotsiksi).

Milloin ja miten haetaan?

Hakuaika Hankenin kandidaattikoulutukseen on 16.3.-30.3.2022. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelun kautta.

Kuinka moni tulee valituksi?

Hankeniin valitaan vuosittain noin 350 uutta kandidaattitason opiskelijaa.

Mitä kautta voi hakea?

Hankeniin voi hakea kahdella eri tavalla: korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja Hankenin erillishaun kautta.

Kevään toinen yhteishaku

Hankenilla on kaksi hakua korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa: kauppatieteellisen alan yhteisvalinta ja taloustieteen todistusvalinta.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä olevien hakukohteiden opiskelijavalinta perustuu kaikkien alan opetusta tarjoavien oppilaitosten yhteisiin valintaperusteisiin. Todistusvalinnassa pisteet ylioppilastutkinnon arvosanoista annetaan samalla tavalla kaikkiin hakukohteisiin.

Valintakoe on kauppatieteellisen alan yhteinen. Hakija voi valita, millä kielellä ja koepaikkakunnalla osallistuu valintakokeeseen. Hakija ilmoittaa sitovasti koepaikkansa tarjotuista vaihtoehdoista hakulomakkeella Opintopolussa. Valintakoe tehdään sillä kielellä, joka on kyseisen koepaikkakunnan yliopiston opetus- ja tutkimuskieli. Tämä tarkoittaa, että kauppatieteellisen alan valintakoe kirjoitetaan ruotsiksi Hanken Svenska handelshögskolanin (Helsinki) ja Åbo Akademin (Turku ja Vaasa) järjestämissä kokeissa. Suomeksi kokeen voi kirjoittaa Espoossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Taloustieteen todistusvalinnan kautta hakija voi ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella tulla valituksi suoraan taloustieteen pääaineeseen. Opiskelijat valitaan todistusvalinnan kautta samalla tavalla kuin kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan todistusvalinnan pisteytyksessä, mutta tietyin kynnysehdoin ja pisterajoin.

Erillishaku

Yhteishaun lisäksi Hankeniin voi hakea erillishaun kautta. Hakija, joka on suorittanut kauppatieteen opintoja avoimessa yliopistossa voi hakea joko ”Snabbleden”-väylän kautta tai 60 opintopistettä suoritettuaan. Hakija, joka on saavuttanut menestystä tietyllä osa-alueella koulumaailman ulkopuolella voi tulla valituksi erityisten saavutusten perusteella (”särskilda meriter”). Myös Talousguru-kilpailun finalistit voivat hakea Hankeniin. Hakija, jolla on ulkomaalainen koulutustausta tai toisen asteen koulutustausta Ruotsista, voi hakea ruotsalaisen Högskoleprovet-kokeen tai ruotsalaisen lukiotodistuksen perusteella. Opiskelija, jolla on opinto-oikeus toisessa suomalaisessa korkeakoulussa, voi puolestaan hakea siirtohaun kautta.

Haku erillishaun kautta ei vaikuta hakijan yhteisvalinnan hakuun.

Yhteystiedot

Hankenin hakijapalvelut tavoitat parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ansokan@hanken.fi. Voit myös soittaa tai lähettää kysymyksiä WhatsApin kautta numeroon 040 352 1388.