| 29.01.2021

Hanken profilerar sig bland topphandelshögskolorna

AACSB International har 29.1.2021 beviljat Hanken Svenska handelshögskolan fortsatt ackreditering. AACSB-ackrediteringen anses vara en kvalitetsstämpel av högsta grad inom utbildning i ekonomi och endast 5 % av alla handelshögskolor världen över har den.

Internationella ackrediteringar garanterar att högskolan håller hög kvalitet inom såväl forsking, undervisning som samhällskontakter. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) är den äldsta globala ackrediteringsorganisationen och dess ackreditering representerar en av de högsta utmärkelserna en handelshögskola kan erhålla. Hanken erhöll detta erkännande första gången år 2015.

- Det att vi nu fått fortsatt ackreditering är ett bevis på det långsiktiga arbete vi gjort på Hanken för att nå och upprätthålla högsta internationella kvalitet i allt vårt arbete. Vi får vara stolta och nöjda. Ett stort tack till alla som bidrar till att vi även i fortsättningen får kalla oss Triple Crown-handelshögskola, säger rektor Karen Spens.

Rektor Spens understryker också att varje ackrediteringsprocess kräver ett brett engagemang både bland den egna personalen och olika samarbetspartner.

Hanken tillhör den exklusiva gruppen handelshögskolor som erhållit de tre mest prestigefyllda internationella ackrediteringarna, nämligen AACSB, AMBA och EQUIS. Endast ca 100 stycken av handelshögskolorna i hela världen tillhör denna grupp. Därmed har högskolan befäst sin position som en av de ledande handelshögskolorna både i Finland och internationellt.