| 03.09.2020

Hankens inskription: Öppen onlinekurs med Björn Wahlroos i höst

I sitt tal lyfte rektor Karen Spens upp högskolans forskningsprojekt relaterade till coronapandemin, den fortsatta digitaliseringen av undervisningen samt höstens onlinekurser som är gratis och öppna för alla.

Du kan se en videoinspelning av inskriptionen 3.9.2020 här. Opens in new window

Spens konstaterade att Hankens satsningar på att digitalisera undervisningen gjorde att man kunde reagera snabbt under våren då det gällde att flytta undervisningen online. Målsättningen är att alla klassrum ska förses med ny teknik som möjliggör online-undervisning. Hon förde också fram Hankens många experter som deltagit i samhällsdebatten kring coronapandemin och de coronarelaterade forskningsprojekt som startat vid högskolan under våren.

Under hösten kommer Hanken att erbjuda fyra webbkurser som är gratis och öppna för alla. I en av kurserna, Principles of Wealth Management, undervisar Björn Wahlroos. Wahlroos har gjort en framgångsrik karriär inom bankbranschen och har dessutom varit både professor och styrelseordförande för Hanken. Kursen, som börjar i slutet av oktober, fokuserar på förmögenhetsförvaltning, inklusive diversifiering, risk och avkastning samt marknadseffektivitet. Kursen fungerar också som en introduktion i den finansiella ekonomins historia.

Teman för de tre övriga kurserna är hållbar utveckling, humanitär logistik och service management. Sammanlagt 3 000 studenter från 131 länder har hittills anmält sig till Organising for the Sustainable Development Goals (SDGs), som startade på nytt den 31 augusti. På kursen behandlas utmaningar och möjligheter relaterade till att förverkliga målen för hållbar utveckling. Utmaningarna är globala, men implementeringen varierar i lokala eller internationella sammanhang.

Kursen Introduction to Humanitarian Logistics är för närvarande igång. Lärarna, som hör till de mest namnkunniga i världen inom området, berättar på ett lättförståeligt sätt vad humanitär hjälp och logistik går ut på. En del av studenterna har beskrivit erfarenheten som livsomvälvande i och med att kursen öppnar nya karriärmöjligheter.

Kursen Principles of Service Management börjar den 19 oktober. Den leds av Christian Grönroos, som är pionjär inom tjänstemarknadsföringsområdet. På kursen behandlas både traditionella serviceföretag, såsom banker och tursimföretag, och företag som för tillfället producerar varor men som vill ändra sin verksamhet och bli serviceföretag.

Kurserna är så kallade MOOC-kurser (Massive Open Online Course) och de erbjuds via webbkursplattformen Future Learn Opens in new window .

 

Mer information om kurserna finns här:

Organising for sustainable development goals

Introduction to Humanitarian Logistics

Principles of Service Management

Principles of Wealth Management Opens in new window