| 18.09.2019

Christoph Vitzthum är Årets alumn 2019

Hanken utsåg koncernchef Christoph Vitzthum till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 20 september 2019.

Svenska handelshögskolan utser årligen Årets alumn, en

Christoph Vitzthum är årets alumn

Hankenalumn som via sitt engagemang i samhället har varit aktuell och fått erkännande under det gångna året. Alumnen har hållit aktiv kontakt till högskolan efter sin utexaminering. I år har Hanken valt Christoph Vitzthum till Årets alumn.

Christoph Vitzthum utexaminerades från Hanken år 1994 med finansiell ekonomi som huvudämne. Efter en lång karriär på Wärtsilä, blev han koncernchef för Fazer år 2013. Han har engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, bland annat som medlem i medelinsamlingens kampanjkommitté samt i sin roll som koncernchef för Fazer, då företaget är med i Hankens partnerprogam.

- Jag blev väldigt stolt och tagen över att bli utnämnd till årets alumn. Det var en överraskande utmärkelse som jag tar emot med stor tacksamhet och ödmjukhet. Till andra alumner på Hanken skulle jag vilja säga – var med och utveckla vår fina alma mater, säger Vitzthum.

I och med sitt engagemang i Hanken är Christoph Vitzthum en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studenter och andra alumner.

- Jag är väldigt glad över att vi får utse Christoph till årets alumn. Hans starka engagemang och hjärta som brinner för Hanken gör verkligen skäl för talesättet "en gång hankeit, alltid hankeit", säger Karen Spens, Hankens rektor.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 20 september 2019. Det här var elfte året som Hanken utsåg Årets alumn.

Mera information:
Mira Aarnivuo
Alumnkoordinator
Tfn: +358 50 552 7271
E-post: mira.aarnivuo@hanken.fi