| 05.09.2019

Academic Work vill erbjuda studenterna karriärstöd

Den senaste medlemmen i Hankens partnerprogram är Academic Work. Som rekryterings- och bemanningsföretag vill Branding Partner-företaget hjälpa Hankenstudenter med karriärmöjligheter.

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag för studenter och unga talanger med akademisk utbildning, som fokuserar på att erbjuda dem jobb i början av deras karriär.– Via oss kan man arbeta som konsult eller med specifika uppgifter för en kund, eller bli anställd direkt av något av våra kundföretag via vår rekryteringsservice, säger Jasmine McBride, som är Head of Event Marketing vid Academic Work.  I sitt samarbete med Hanken vill Academic Work vara en karriärpartner för Hankens studenter. Företaget kan hjälpa dem hitta deltidsjobb vid sidan av studierna, utbilda i att söka jobb eller med att göra ett bra CV och Linkedin-profil.
 
– Academic Work vill vara en del av studenternas akademiska liv från den första skoldagen till utexamineringen, och ännu efter det. Vi vill lära dem att sälja sitt kunnande och pitcha sig själv, men först och främst vill vi se till att alla vet att de har en fantastisk karriär framför sig! säger Jasmine McBride.Academic Work definierar unga talanger som studenter vid universitet och personer med akademisk utbildning som har högst fem års arbetserfarenhet inom sin egen studieinriktning.
 
– Kärnan i vår verksamhet är relationen till dem som skall komma ut på arbetsmarknaden eller ta nästa steg i karriären.  Under 2018 var vi karriärpartner för fler än 3000 unga talanger, och det är vi stolta över. Hankenstudenterna med sin mångsidiga utbildning, sina språkkunskaper och sitt ambitiösa tänkesätt är en otroligt intressant målgrupp för Academic Work, säger McBride.   Jasmine McBride är Head of Event Marketing vid Academic Work.jpg            Jasmine McBride är Head of Event Marketing vid Academic Work.Hankens partnerprogram erbjuder möjligheter till långsiktigt samarbete och växelverkan mellan företag och högskolan för att förstärka och utveckla kontakterna till näringslivet. Läs mer om Hankens partnerprogram här.