| 19.12.2019

Martti Hetemäki blir arbetslivsprofessor vid Helsinki GSE

Martti Hetemäki ny arbetslivsprofessor
Nyheten uppdaterad 23.3.2020: På grund av coronavirusepidemin (covid-19) fortsätter statssekreteraren, kanslichef Martti Hetemäki, att leda finansministeriets verksamhet ända fram till 30.6.2020 (tidigare uppgift: till slutet av februari 2020). Således börjar han som arbetslivsprofessor vid Helsinki Graduate School of Economics 1.7.2020.

Statssekreterare, kanslichef Martti Hetemäki har ansvarat för finansministeriets ledning från början av 2013. Han lämnar sin tjänst i slutet av juni 2020.

Hetemäki har gjort en betydande karriär inom finansministeriet. Innan han utnämndes till kanslichef arbetade han som understatssekreterare och före det bland annat som chef för ekonomiska avdelningen. Hetemäki är också ordförande för Sitras styrelse.

– Jag har redan offentligt konstaterat att en arbetslivsprofessur skulle vara intressant som nästa utmaning. Det känns fint att få tackla den utmaningen inom forskargemenskapen vid Helsinki GSE, säger Martti Hetemäki.

Martti Hetemäki har en politices doktorsexamen från Helsingfors universitet.

Helsinki GSE grundades våren 2018 med uppgiften att utvidga och höja kvaliteten på ekonomisk utbildning och forskning i Finland samt att främja samarbetet mellan ekonomi och andra vetenskapsområden. Helsinki GSE Opens in new window är en gemensam enhet för Aalto-universitetet, Helsingfors universitet och Hanken Svenska handelshögskolan.

Mer information:

Martti Hetemäki, tfn 295 530 292, martti.hetemaki@vm.fi