| 30.01.2018

Hanken Inspiration Award till molnbaserad betaltjänst

Hanken Inspiration Award delades ut till fintechbolaget Enfuce Financial Services i samband med Hanken Business Forum.

Inspirationspriset delas ut till ett företag som påvisar tillväxt och innovativt tänkande och som på så sätt kan fungera som inspiration för andra företag. Priset är direkt kopplat till årets tema för Hanken Business Forum, drivkraft bakom tillväxt och framgång. Priset delades ut i samarbete med Tesla.

Mottagaren av Hanken Inspiration Award 2018, Enfuce Financial Services, valdes ut bland företag verksamma inom Hankens företagsinkubator Hanken Business Lab.

Enfuce erbjuder molnbaserade betallösningar till bland annat banker och andra finansiella institutioner. Företaget grundades i juni 2016 och under sitt första fulla verksamhetsår hade bolaget en omsättning på 3,5 miljoner euro och en vinst på 0,5 miljoner euro. Bolaget är redan verksamt både i de nordiska länderna och i Mellanöstern med globala ambitioner.

Juryns motivering till valet var följande:

”Enfuce är ett inspirerade exempel på kraftfull tillväxt och entreprenörskap med globala ambitioner. Bolagets bevisade förmåga att skapa nya digitala lösningar, växa lönsamt, skapa arbetsplatser och samarbete med andra är anmärkningsvärt. Bolagets framgång tillsammans med dess starka internationella inriktning fungerar som ett gott exempel för andra tillväxtorienterade entreprenörer och bolag som konkurrerar globalt"

Enfuces vd och en av grundarna, Monika Liikamaa tog emot priset tillsammans med Christian Kilpi, Tom Gråhn och Wilhelm Lönnberg.

Enfuce.jpg

- Vi är oerhört glada över att bli tilldelade detta pris som specifikt understryker inspiration. Vi på Enfuce vill vara föregångare i det arbete vi gör, genom att skapa positiv förändring inom betalbranschen. Vi har ett fantastiskt team som möjliggör detta och genom inspirerande och innovativa lösningar kommer vi att nå toppen, säger Liikamaa.

Hanken Inspiration Award delas ut årligen i samband med Hanken Business Forum-evenemanget.

Tilläggsinformation:

Wilhelm Lönnberg
Enfuce Financial Services
Tfn 040 775 1135
E-post: wilhelm.lonnberg@enfuce