| 27.10.2017

Middlebury College-professor Peter Matthews gästar Hanken

Professor Peter Matthews forskar och undervisar under läsåret 2017-2018 på Hanken inom ramen för Hankens samarbetsavtal med Fulbright Center.

Professor Matthews forskar för tillfället främst experimentell- och beteendeekonomi, med tillämpning på bl.a. arbetsmarknadspolitik, konsumentfinansiering och filantropi. Han är för närvarande professor i nationalekonomi vid Middlebury College i Vermont, USA.

Peter Matthews.jpg

Vid Hanken kommer han att starta ett långsiktigt projekt som kommer att utnyttja Finlands rika administrativa data. Först kommer Matthews att beräkna variationer i intergenerationell mobilitet vad gäller möjligheter, tid, rum och grupper, och sedan vad denna variation har för effekt på individuella preferenser och utfall.- Jag är väldigt glad över möjligheten att vistas på Hanken och få jobba med många fantastiska nya kolleger - även över ämnesgränserna och vid HECER. Jag kommer också att hålla en kurs i fördjupad makroekonomi på både kandidat- och magisternivå, konstaterar Matthews.Professor Matthews kommer att hålla ett seminarium om sin forskning under våren 2018.Läs mera om Peter Matthews på hans webbsida:https://community.middlebury.edu/~pmatthewAvtalet mellan Hanken och Fulbright Center gör det möjligt för väletablerade amerikanska forskare att tillbringa en period vid Hanken. Under sin vistelse skall forskaren undervisa eller forska vid Hanken samt bidra till att sprida Hankens forskning och kunskap till både näringsliv och samhälle.Fulbright Center är en sakkunnigorganisation för akademiskt utbyte mellan Finland och Nordamerika, vars centrala mål är att stödja internationaliseringen av högskolor och forskning i Finland.