| 07.04.2017

Ahlström Capital donerar 100 000 euro till Hanken

Ahlström Capital har fattat beslutet att donera 100 000 euro till Hanken. Donationen är riktad till Hankens pågående medelinsamlingskampanj HANKEN RETURNS.

-Vetenskap och högklassig utbildning främjar tillväxt i ekonomin och sysselsättningen. Starka högskolor som Hanken Svenska handelshögskolan behövs för att Finland skall kunna vara internationellt konkurrenskraftigt i framtiden. Med denna donation vill släkten Ahlström via sitt investeringsbolag Ahlström Capital medverka till en utveckling av internationellt konkurrenskraftig och högklassig forskning och utbildning i Finland, säger Ahlström Capitals verkställande direktör Hans Sohlström.

-Ahlströms donation är mycket betydelsefull och vi är väldigt tacksamma. Hankens framgång bidrar till ett konkurrenskraftigare Finland. För att Finland skall fortsätta att utvecklas krävs ett starkt intellektuellt kapital, det är Hankens främsta uppgift att bidra med detta, säger rektor Karen Spens.

Ahlström Capital är ett familjeägt investeringsbolag som investerar i industriföretag och fastigheter. Koncernen är ett av de största och mest framstående investeringsbolagen i Finland med en över 160 år lång historia.

Fundraisingkampanjen HANKEN RETURNS pågår till 30.6.2017 och har med denna donation inkluderad hittills inbringat ca 8,2 miljoner euro. De insamlade medlen används för att stärka Hankens unika position som Finlands enda självständiga handelshögskola.

För mera information, kontakta fundraisingchef Camilla Wardi.
camilla.wardi@hanken.fi
Tfn 040-560 59 64