| 08.03.2017

Årets föreläsare och lärare valda

Svenska handelshögskolans Studentkår har genom omröstning utsett Pia Polsa, universitetslektor i marknadsföring, till Årets föreläsare 2016, i samband med årsfesten den 24 februari.

Titeln Årets föreläsare går traditionsenligt till en föreläsare som genom sin undervisning lyckas motivera och inspirera sina studerande. I år har Årets föreläsare speciellt uppmärksammats för sin breda kunskap i marknadsföring och sitt genuina engagemang i studerandenas utbildning och studieframgång. Ett speciellt tack riktades också till de praktiska exempel hon alltid framför.

- Jag värdesätter priset högt eftersom jag anser att studerandena är framtiden och satsningen man gör för dem bär samhället framåt, säger Pia Polsa. Konfucius sade att om man blickar framåt 10 år borde man plantera ett träd men om man vill blicka 100 år framåt borde man utbilda ungdomar och barn. Pia anser också att undervisningen och forskningen stöder varandra: undervisningssituationer ger inspiration till forskning och forskning som inte ännu är publicerad gynnar studerande.

I december 2016 utsåg även Studentföreningen i Vasa Årets lärare. Forskardoktor Jesper Haga som undervisar i finansiell ekonomi tilldelades titeln under studentföreningens årsfest. Valet motiverades med att Haga har en entusiasm som håller studerandena motiverade och att han har en förmåga att göra komplicerade saker lättförståeliga.

- Jag känner mig väldigt tacksam och glad. Den finaste utmärkelsen är att bli vald till årets föreläsare av studerande, det är ju för dem man jobbar under kurserna.  Det enda som kan jämföras med den här känslan är se studeranden utvecklas, tycker Jesper Haga.  Jag har turen att få undervisa i ämnen som jag brinner för och försöker förmedla min entusiasm till mina studenter, fortsätter Haga.