Hanken Svenska handelshögskolan är en ledande högskola med 110 års erfarenhet av forskning och utbildning inom ekonomi. Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått. Vi är också stolta över att erbjuda en av de mest internationella utbildningarna i landet.

händer som håller i en surfplatta
Fråga Hankens experter om coronaepidemins samhällspåverkan
Hankens forskare och experter är tillgängliga för media och svarar gärna på frågor - på svenska, finska och engelska - relaterade till coronavirusepidemin och dess samhällspåverkan.
Information med anledning av coronaviruset
Hanken följer kontinuerligt läget med coronavirusepidemin. Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat för studenter, lärare m.m.
Hankens huvudbyggnad med flaggorna i topp.
triple accreditation logos
Trippelackreditering
Hanken har de tre mest ansedda internationella ackrediteringarna EQUIS, AACSB och AMBA, vilket endast en procent av världens handelshögskolor har uppnått.
Hankens sommarpodd
Sommarpodden diskuterar ekonomi, livet och tiden kring coronapandemin. Från och med 7.7.2020 lanseras tre nya avsnitt lanseras per vecka. Luta dig tillbaka, koppla av och släpp loss vetenskapens värld!
Sommarlandskap med skog och hav
Nyheter
Sommarpodden
|
01.07.2020
Hanken Svenska handelshögskolan lanserar i sommar 15 exklusiva avsnitt i poddformat där forskare på Hanken berättar om sin forskning. Första avsnittet publiceras 7.7.2020.
flaggorna.jpg
|
25.06.2020
Ny forskning hävdar att socialt kapital, mätt i medborgerliga normer och förekomsten av nätverk, minskar styrelsers tendenser att dölja dåliga nyheter. Det leder till redovisningskonservatism, som är en redovisningsmetod där man öppet tillkännager sämre resultat och högre förluster. Socialt kapital har även positiv effekt på könsmångfalden i styrelser och bolagsledningar.
PRME SIP Report
|
25.06.2020
Den 18 juni 2020 tilldelades Hanken en utmärkelse för utmärkt rapportering gällande ansvarsfull ekonomutbildning på högskolan, i stark konkurrens av 500 rapporter på PRME Global Forum. Hanken fick en särskild eloge för hur man rapporterar målen för hållbar utveckling.
protest
|
24.06.2020
Miljoner människor världen över höjer sina röster för att uppmärksamma frågor gällande ojämlikhet, diskriminering och ojämlik rättvisa, skriver Kamilla Sultanova i ett blogginlägg i Hankens Research-blogg.