Quantum

Quantum är utrustat med avancerad datorutrustning
Quantum är en mångsidig mötesplats som erbjuder tillgång till databaser med företags och finansiell data och möjliggör hantering av big data. Modern teknik gör det möjligt att streama all undervisning och alla evenemang samt att nästan i realtid följa med finansnyheter.

Inbandningar av hösten 2021 online utbildningar i Quantums databaser finns här.

Observera att alla som vistas i Quantum måste använda munskydd! Om detta inte följs är vi tvungna att stänga datalabbet!

Quantums datorer i Helsingfors kan användas 24/7 med egen nyckel.

Quantums dator i Vasa är tillgänglig för studerande som har reserverat datorn. Datasalen är öppen på vardagar i andra våningen i Vasa Hanken.

Många av databaserna kan nås på distans! Se nedan vilka databaser du kan nå.

Quantum ett uttrymme som centrum ett centrum med 20 datorarbetsplatser, varav 10 Bloombergterminaler omgivna av 5 storskärmar för simultanpresentation av multipla källor. Quantum erbjuder i vanliga fall en grupparbetsoas, ståbord för effektiva kortmöten och snurrande multifunktionsstolar som lämpar sig för såväl enskilt arbete som grupparbeten.

Följande databaser är tillgängliga på specifika terminaler i Helsingfors:

Map on available computers. Karta på tillgängliga datorer

Databaser på distans

Databasen EIKON är tillgängliga på distans. För distansanvändning kontakta biblioteket(at)hanken.fi.

Factset, WRDS, Orbis och även nu Capital IQ och Bloomberg är tillgängliga på distans! För mera information över hur man får tillgång till dem kolla här.

Övriga databaser

Stata och Morningstar Direct finns nu också tillgängliga i Quantum! Datorerna 11-20 har Stata och Morningstar Direct tillgängliga på dem.

Alla databaser med företags- och finansiell information tillgängliga på Hanken presenteras på bibliotekets webbplats.

Du kan också läsa mera om Quantum databaserna i ämnesguiden för finansiell ekonomi. Din lärare och handledare kan hjälpa dig med frågor om själva datat i databaserna.

Helpdesk

Hjälp med Quantums databaser får du genom att kontakta dilara.abdieva(at)hanken.fi.

Skicka frågan på engelska! Vid behov kan det arrangeras ett Teams-möte där man tillsammans går igenom databaser som är tillgängliga på distans.

Helpdesken är på plats tisdagar och torsdagar kl. 13-15. Fr.om 24.8.

Allmänna frågor om Quantum kan skickas till quantum-help(at)hanken.fi på båda språken.

Tags