Hankenambassadörer

Alla som tagit en examen från Hanken representerar Hanken och är på så vis ambassadörer. Hanken är mycket stolt och tacksam för alla fina förebilder som finns runt högskolan och välkomnar samverkan med alumnerna. Inom Hankens verksamhet finns även en grupp alumner som engagerar sig extra mycket i högskolans utveckling, de utses därigenom till Hankenambassadörer. Hankenambassadörerna bidrar starkt till utvecklingen av Hanken som en internationell handelshögskola med nära band till näringslivet.

Picture of Philip Aminoff

Philip Aminoff

Philip Aminoff är familjeföretagare, styrelseordförande i Helvar Merca och Helectron, styrelsens vice ordförande i Veho. Philip är även ordförande i Familjeföretagens förbund och i Tysk-Finska Handelskammaren. Philip har utexaminerats med sin magisterexamen från Hanken i Helsingfors 1986 och utsågs till årets alumn 2009.

Picture of Henrik Ehrnrooth

Henrik Ehrnrooth

Henrik Ehrnrooth är VD för det globala företaget KONE. Henrik utexaminerades 1994 från Hanken i Helsingfors och utsågs till årets alumn 2015. Henrik är ordförande för Hankens donationsutskott.

 

Sten Eklundh

Sten Eklundh studerade finansiering och investering på Hanken 1979-84. Sten har främst jobbat inom finansbranschen (Föreningsbanken, Mandatum, Sampo, Aventum Partners) inom corporate finance och M&A.  Sten har varit med i Hankens styrelses placeringsutskott sedan 2012.

Simone Falck

Simone Falck

Simone Falck är magisterstuderande på Hanken med företagsledning och organisation som huvudämne. Under sin studietid har Simone arbetat inom klädbranschen. Som co-founder på Barfàl arbetar Simone med de operativa arbetsuppgifterna. Barfàl är en kläd- och accessoar butik som säljer tidlösa, hållbara produkter som är gjorda i Finland. Barfàls mål är att öka intresset för att stöda inhemskt och tänka mera på hållbarhet när man köper kläder och smycken, därför är produkterna ekologiska och av hög kvalitet. I februari 2022 blev Simone den andra mottagaren av Fazer Stipendiet som utdelas vartannat år till en studerande med goda studieresultat och som aktivt jobbar för jämställdhet, hållbar utveckling eller andra sociala frågor.

Picture of Kristian Gerkman

Kristian Gerkman

Kristian Gerkman är Placeringschef på Svenska litteratursällskapet i Finland rf. Kristian är utexaminerad från Hanken i Helsingfors 1997 och ordförande för i Hankens styrelses placeringsutskott.

 

Picture of Nella Ginman-Tjeder

Nella Ginman-Tjeder

Nella Ginman-Tjeder utexaminerades år 1983 från Hanken som ekonomie magister. Nella har över 25 års bred och internationell erfarenhet av strategiskt ledarskap och operativ företagsledning, marknadsföring, brand building, skapande och upprätthållande av kundlojalitet kombinerat med en diger erfarenhet av uppbyggande av näthandel och digital marknadsföring samt social medier. Före Nella tillträdde sin nuvarande position som verkställande direktör på Eira sjukhus byggde hon som VD upp och ledde den nordiska verksamheten för den schweiziska fotokoncernen Ifolor. Tidigare har hon arbetat som Vice President och Country Manager för American Express, som Director Marketing Communications på Finpro samt flera år inom Sanoma-koncernen. Nella är styrelsemedlem i Atria Oyj, Viking Malt och Siftelsen Arcada. Nella är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Picture of Carl Haglund

Carl Haglund

Carl Haglund är VD för Veritas. Innan det har han bland annat varit VD på Accenture med fokus på finanssektorn. Vid sidan av jobbet fungerar Carl som ordförande för Näringslivets delegation, EVA, och Näringslivets forskningsinstitut, Etla. Han är också styrelseordförande för Helsingfors Börsklubb. Carl har tidigare bland annat jobbat med skogs- och biobränslefrågor, i mediabranschen och suttit i ett flertal bolagsstyrelser. Under tio års tid var Carl engagerad i politiken som minister, riksdagsledamot och europaparlamentariker. Carl är utexaminerad från Hanken 2007 och är medlem i Hankens styrelses donationsutskott.

Johanna Hamro-Drotz

Johanna Hamro-Drotz är VD för Sinituote Oy. Johanna utexaminerades från Hanken i Helsingfors 2007 och är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Picture of Mats Hansson

Mats Hansson

Mats Hansson är Chief Strategist på Nordea Wealth Management Investments. Mats är ekonomie magister 1995 och ekonomie doktor 1999 från Hanken. Mats har haft olika befattningar på institutionen för finansiell ekonomi 1994-2010, sist professor t.f. 1998-2010. Han var även visiting research fellow på Dartmouth College, Tuck School of Business år 2000. Från 2010 har Mats haft olika expert- och förmansuppdrag på Nordea Wealth Management främst inom strategisk och taktisk allokering. Mats är medlem i External Stakeholder Advisory Board.

Eleonor Hedström

Eleonor Hedström

Eleonor Hedström arbetar som Senior Manager, New Business Portfolio vid Wärtsilä Energy. Eleonor har en 15år+ lång karriär inom Wärtsilä med erfarenhet från innovation och implementering av nya affärsinitiativ inom Wärtsilä. I sin nuvarande roll jobbar hon aktivt med att söka nya samarbetsmöjligheter bland start-up företag, Universitet samt mer etablerade bolag inom energisektorns ekosystem för att utveckla framtida innovationer för Wärtsilä Energy. Eleonor utexaminerades från Hanken i Vasa 2013 och är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Max Heino

Max Heino

Max Heino är magisterstuderande på Hanken med finansiell ekonomi som huvudämne. Under sin studietid har Max arbetat med Investment Banking, Management Consulting och Private Equity. Som co-founder på second-hand nätbutiken Mjuk arbetar Max för att främja övergången till hållbar konsumtion. Mjuks unika affärskoncept möjliggör säljande och köpande av kvalitetsgranskade begagnade möbler på ett smidigt och modernt sätt. Mjuk sköter allt från avhämtning, behandling och fotografering av möblerna till lagring, marknadsföring och kundtjänst. I februari 2020 blev Max den första mottagaren av Fazer Stipendiet som utdelas vartannat år till en studerande med goda studieresultat och som aktivt jobbar för jämställdhet, hållbar utveckling eller andra sociala frågor. Utöver det ovannämnda agerar Max som styrelsemedlem för studerandeorganisationen Hankinvest, som genom dess verksamhet ämnar underlätta hankeiters karriärstart.

Picture of Roger Holm

Roger Holm

Roger Holm är direktör för Marine&EVP och vice VD på Wärtsilä samt medlem i Hankens styrelse sedan 2018. Roger utexaminerades från Hanken i Vasa 1997.

 

 

Picture of Anna Häggblom

Anna Häggblom

Anna Häggblom är VD för byggnads- och inredningsföretaget Aveo. Anna utexaminerades från Hanken 2006 och utsågs till årets 2014. 

 

 

Picture of Nina Ingves

Nina Ingves

Nina Ingves är regionchef för Ung Företagsamhet rf, och är verksam i Österbotten och Svenskfinland. Ung Företagsamhet rf arbetar för att ge barn och unga möjlighet att utveckla sin arbetslivskompetens och företagsamhetsfärdighet och ekonomisk läskunnighet. Med ena foten i entreprenörskapet och den andra i utbildningssektorn, hittar Nina näring för nyfikenheten och ett livslångt lärande. Nina har ett strategiskt angreppssätt och en problemlösningsorienterad attityd är ständiga följeslagare oavsett projekt, arbetsplats och roll. Nina har utexaminerats 2004 från Hanken i Vasa och utsågs till årets alumn 2016.

Picture of Ole Johansson

Ole Johansson

Ole Johansson är Styrelsemedlem i Svenska Handelsbanken AB och Konecranes Oyj Abp. Ole är även skattmästare på Svenska litteratursällskapet. Ole utexaminerades från Hanken 1973 och utsågs till årets alumn 2010.

Bild: Janne Rentola/SLS

Henrik von Knorring

Henrik von Knorring

Henrik von Knorring är VD för Livränteanstalten Hereditas Ab. Henrik utexaminerades från Hanken 1988 och har sedan dess jobbat inom finansbranschen, speciellt med kapitalförvaltning, i Helsingfors, Stockholm och Köpenhamn. Henrik är medlem i Hankens styrelses placeringsutskott sedan 2019.

Petri Kokko

Petri Kokko

Petri Kokko är Managing Director Client Solutions, Central Europe på Google. Innan hans nuvarande roll, har han innehaft flera olika direktörsposter i Tyskland. Före det, jobbade Petri som Global Director for Learning and Development i Mountain View i Kalifornien. Petri är utexaminerades från Hanken 2001 och är sedan november 2021 medlem i Hankens International Advisory Board.

Staffan Kurtén

Staffan Kurtén

Staffan Kurtén är en av HRM Partners två grundare (1993). Företaget som kontinuerligt utvecklat professionella tjänster (B2B) inom förändringsledarskap, career coaching och outplacement, utvecklades snabbt till marknadsledare inom sin nisch i Finland. Staffan verkade som entreprenör/VD i bolaget i tolv år och därefter som arbetande styrelseordförande. I februari 2020 såldes bolaget till Hanken&SSE Executive Education där verksamheten fortsätter under varumärket HRM Partners. Under denna tid verkade Staffan också som European Chairman och Global Chairman i Arbora Global Career Partners. Idag är han styrelsemedlem i Hanken&SSE. Innan grundandet av HRM Partners jobbade han som bl.a. rekryteringskonsult i MPS i Finland och Norden. Han är diplomekonom från Hanken 1978.

Picture of Janne Larma

Janne Larma

Janne Larma är VD för eQ sedan 2011. Janne utexaminerades från Hanken 1989 och har sedan dess jobbat inom finansbranschen i Finland. Janne är medlem i Hankens styrelse och i placeringsutskottet.

 

Picture of Kristina Pentti-von Walzel

Kristina Pentti-von Walzel

Kristina Pentti-von Walzel utexaminerades från Hanken 2002 med entreprenörskap som huvudämne. Efter studierna har Kristina varit engagerad i högskolans verksamhet bl.a. inom ramen för Hankens diverse fundraisingkampanjer och som medlem i donationsutskottet. Kristina sitter i en rad styrelser och är sedan 2015 VD och styrelseordförande för hudvårdsbolaget Laponie, som hon själv grundat.

Picture of Rasmus Roiha

Rasmus Roiha

Rasmus Roiha  är verkställande direktör Ohjelmisto- ja e-business ry med en bred kunskap inom digital handel. Rasmus utexaminerades som ekonomie kandidat från Hanken Svenska handelshögskolan år 2008, och tog år 2011 en MBA-examen från Hanken. Sedan dess har Roiha varit aktiv företagare inom informations- och kommunikationsteknologi, bl.a. som grundare av och partner för Iwa Labs, Laika Mobile Communication, Spot Digger och Email Factory. Idag är Roiha en förespråkare för programvaruindustrin i Finland samt använder sin långa erfarenhet som entreprenör för att hjälpa företag inom branschen att växa. Roiha sedan 2012 valts till en av Finlands 100 mest inflytelserika personer inom IT-industrin och har även haft flera styrelseuppdrag. Rasmus är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Picture of Johan Sandell

Johan Sandell

Johan Sandell har en lång och spännande karriär på IBM inom IT&Services sektorn. Han har arbetat med nordiska och globala uppdrag i 25+ år inom koncernen i flera länder. Hans senaste uppdrag var VD för IBM i Sverige och innan dess VD för IBM i Finland. Johan är Ekonomie Magister från Hanken 1981 och styrelseordförande för Hanken&SSE.

Picture of Dag Sandås

Dag Sandås

Dag Sandås är Ekonom med lång erfarenhet i globala teknologiföretag. Business angel och seed investor i start-up och tillväxtföretag. Dag är CFO & Deputy to CEO på The Switch / Yaskawa Environmental Energy. Dag utexaminerades från Hanken 1984 och utsågs till årets alumn 2012.

Picture of Heidi Schauman

Heidi Schauman

Heidi Schauman är Head of Research på Danske Bank. Innan sin nuvarande position har Heidi bland annat varit Swedbanks chefsekonom i Finland och har en lång erfarenhet av ekonomisk analys både inom den offentliga och privata sektorn. Heidi har en doktorsexamen i nationalekonomi från Hanken 2006 och har även avlagt sin magisterexamen på Hanken 2003. Heidi fungerar som medlem i Helsinki Graduate School of Economics direktion, som är en gemensam enhet för Hanken, Aalto-universitetet och Helsingfors universitet. Heidi utsågs till årets alumn 2021.

Picture of Catharina Stackelberg

 

Catharina Stackelberg

Catharina Stackelberg är Senior Advisor och styrelsemedlem på Marketing Clinic. Catharina innehar också styrelsepost i flera andra företag såsom Purmo Group, Korjaamo Oyj, Royal Unibrew och Alma Media Corporation.Catharina utexaminerades från Hanken 1993 och utsågs till årets alumn 2013.

 

Picture of Mikael Still

Mikael Still

Mikael Still är båtkonstruktör från Southampton College of Technology och ekonom från Hanken i Vasa. Mikael har jobbat bland annat på Time Manager, Envirovac, Sanitec, Wärtsilä, Nautor, Wedeco, KPMG, Ahola Transport och Norlic. Sedan Mikael startade sitt eget konsultbolag VisionWorks har blivit litet av en serie-entreprenör (Plommonet, RomiSystems, A-zeta, Nooga).  Mikael är medlem i ett drygt halvdussin bolagsstyrelser, föreläser på Hanken&SSE Executive Educations kurser och är stolt över att vara Hankenambassadör och mentor inom Hankens mentorskapsprogram. Mikael utexaminerades från Hanken 1985 och utsågs till årets alumn 2018.

Annika Sucksdorff.jpg

Annika Sucksdorff

Annika Sucksdorff är styrelseordförande för familjeföretaget Oy Victor Ek Ab och Nordic Director of Original series på Netflix. Hon utexaminerades från Hanken år 2003 och utsågs till årets alumn 2017.

 

Joel Sunabacka

Joel Sunabacka

Joel Sunabacka är VD för LokalTapiola i Österbotten och utexaminerades från Hanken i Vasa 2014. Joel utsågs till årets alumn 2022. 

 

 

Picture of Henrik Tötterman

Henrik Tötterman

Henrik Tötterman har över 20 års erfarenhet av internationellt ledarskap. Idag är Henrik bland annat direktör för LEADX3M. Därtill föreläser han på Harvard Extension School och är professor vid Hult International Business School i Boston. Henrik utexaminerades från Hanken som ekonomie magister 2002 och tog sin doktorsgrad 2008 i Helsingfors. Henrik är medlem i EMBA Advisory Board samt Hankens International Advisory Board.

Picture of Ann Wahlroos-Jaakkola

Ann Wahlroos-Jaakkola

Efter nästan 40 år inom industri och näringsliv jobbar Ann Wahlroos-Jaakkola numera endast med styrelser. Ann innehar för tillfälle tre ordförandeposter inom bolag som hör till Transmeri koncernen. Anns erfarenhet ligger inom konsumentvaror (FMCG) och säljledande. Företag Ann jobbat för är Picnic, LokalTapiola, S-Varuboden, Unilever, Sinebrychoff etc). Ann utexaminerades från Hanken 1979 och är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Picture of Mikael Vainionpää

Mikael Vainionpää

Mikael Vainionpää är VD Schindler Danmark och Nordenchef för Schindlers Service- och Underhållsverksamhet. Mikaels karriär påbörjades inom ramen för finansiell och kommersiell rådgivning (M&A) varefter Mikael haft ett flertal ledarskapspositioner inom affärsutveckling och kommersiella sammanhang i olika branscher. Mikael är ekonomiedoktor från Svenska handelshögskolan och är bosatt med familj i Köpenhamn. Mikael utexaminerades som ekonomie magister 2003 och har avlagt sin doktorsgrad 2010 i Helsingfors. Mikael är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Picture of Fredrik Wildtgrube

Fredrik Wildtgrube

Fredrik Wildtgrube är Vice President på Finnair Cargo. Innan det har han gjort karriär på bland annat Nokia och Microsoft. Fredrik utexaminerades från Hanken 2005 och är medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

 

Christoph Vitzthum är årets alumn

Christoph Vitzthum

Christoph Vitzthum utexaminerades från Hanken år 1994. Efter en lång karriär på Wärtsilä, blev han koncernchef för Fazer år 2013. Han har engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, bland annat som medlem i medelinsamlingens kampanjkommitté samt i sin roll som koncernchef för Fazer, då företaget är med i Hankens partnerprogam. Christoph är även ordförande för Hankens styrelse. Christoph blev utsedd till årets alumn 2019.

Picture of Veronica Vitzthum Lindholm

Veronica Vitzthum Lindholm

Veronica Vitzthum Lindholm utexaminerades från Hanken 1993. Hennes arbetsgivare har varit Fazer, The Walt Disney Company, Mondelez samt senast Finnkino där hon var VD för Finland samt Baltikum. För närvarande är Veronica VD på Indoor Group Oy, samt styrelsemedlem för Nokian Renkaat och styrelsemedlem i stiftelsen för Svenska Teatern i Helsingfors. Veronica utsågs till årets alumn 2011 och Veronica är även medlem i Hankens External Stakeholder Advisory Board.

Maria Östergård Käld

Maria Östergård Käld

Maria Östergård Käld utexaminerades från Hanken i Vasa som ekonomie magister 2004 och har arbetat inom finansbranschen i över 20 år. Förtillfället jobbar Maria som Senior Manager för Seligson Kapitalförvaltning / Lokaltapiola Kapitalförvalting Ab. Hon har även innehaft olika förtroendeuppdrag inom stiftelser och föreningar. Maria har agerat som en aktiv mentor för flera studenter i Hankens mentorskapsprogram genom åren och bidrar idag som medlem i Hankens styrelses donationsutskott.