| 02.09.2020

Finlands idrottsledarskap förnyas med ett Sports Mini-MBA-program

Hanken & SSE Executive Education inleder ett samarbete med Eerikkilä Sport & Outdoor Resort och ARVO och lanserar ett Sports Mini-MBA-program.

Målsättningen med Sports Mini-MBA-programmet är att ge sportchefer, topptränare och idrottare goda förutsättningar att leda och skapa tillväxt för den finska och internationella idrottsverksamheten. Det högklassiga programmet börjar i december 2020 under ledning av sport- och ledarskapsveteranen och VD för ARVO, Kimmo J. Lipponen.

–Idrottsledarskap kräver att man kombinerar samhällspåverkan och topprestationer samt att man når ut till olika intressenter som har väldigt olika förväntningar, säger Kimmo J. Lipponen, programdirektör för Sports Mini-MBA-programmet. Sports Mini-MBA samlar exceptionella ledare som är villiga att lära sig hur man bäst hanterar dessa utmanande uppgifter.

 Den här utbildningen utvidgar den övergripande bilden av idrottsledarskap. Samtidigt öppnar det en vision om framtida kompetensbehov för kommersiellt utnyttjande av sport på ett ansvarsfullt och effektivt sätt”, säger Petri Jakonen, VD och koncernchef för Eerikkilä.

–Vi vill uppnå en positiv samhällspåverkan och bidra till gott samarbete genom våra olika initiativ", säger Marc Hinnenberg, VD för Hanken & SSE Executive Education. Idrott är ett allt viktigare tillväxtområde för Finland och vi stöder gärna ledare som arbetar för denna tillväxt. Framgångshistorierna våra kollegor vid Stockholm School of Economics (SSE) har delat gällande sitt MDA-program (Management Diploma for Athletes), som de erbjuder tillsammans med Swedish Cruyff Institute, gör oss ivriga att fortsätta denna resa nu i Finland.

Läs mera om programmet här Opens in new window (på engelska)

Mera information:

Marc Hinnenberg
VD Hanken & SSE Executive Education
marc.hinnenberg@hankensse.fi
+358 40 515 7710