| 16.02.2017

Ruby Lee gästar Hanken inom ramen för Fulbright-avtalet

Professor Ruby Lee från Florida State University i Tallahassee forskar på Hanken fram till slutet av juni. Utbytet sker inom ramen för Hankens samarbetsavtal med Fulbright Center.

Professor Lee forskar främst i marknadsföringsstrategi, produktinnovation och relationer mellan företags, hantering av multinationell affärskunskap, och internationell marknadsföring. På Hanken kommer hon att fokusera på hur nordiska företag kunde dra nytta av att samarbeta med företag från tillväxtekonomier för att förbättra sin prestation både vad gäller innovationer och affärsverksamhet.Ruby Lee hoppas att hennes forskning tar ett steg framåt i Finland och att hon kan utveckla både vänskapsband och nya projekt tillsammans med kollegerna på Hanken.- Jag har blivit väldigt varmt emottagen här på Hanken. Finland är kallt men finländare är varma, säger Ruby Lee. Jag vill lära känna det här landet bättre och dela med mig av mina erfarenheter till studenter, kolleger och vänner hemma, tillägger hon.Professor Ruby Lee kommer att ge ett seminarium kring sin forskning den 6 april 2017. Seminariet är öppet för alla intresserade.

Läs mera om Ruby på hennes webbsida.

Avtalet mellan Hanken och Fulbright Center gör det möjligt för väletablerade amerikanska forskare att tillbringa en period vid Hanken. Under sin vistelse skall forskaren undervisa eller forska vid Hanken samt bidra till att sprida Hankens forskning och kunskap till både näringsliv och samhälle. Under åren 2016-2017 kommer totalt fem Fulbright-Hanken Distuingished Chairs att vistas på Hanken.Fulbright Center är en sakkunnigorganisation för akademiskt utbyte mellan Finland och Nordamerika, vars centrala mål är att stödja internationaliseringen av högskolor och forskning i Finland. 

rubylee.jpg

    Ruby Lee och Terhi Mölsä, Executive Director of Fulbright Finland