| 20.09.2016

John Broussard gästande Fulbright Distinguished Chair på Hanken

Under höstterminen 2016 kommer Associate Professor John Broussard från Rutgers University i New Jersey, USA, att forska vid Hanken.

Utbytet sker inom ramen för Hankens samarbetsavtal med Fulbright Center. Professor Broussard forskar främst i finansiell riskhantering, internationella finansmarknader och hur tät handel inverkar på investeringens resultat. Broussard har samarbetat med sina akademiska kolleger i Finland i över två decennier redan.-Jag vill att min Fulbright-vistelse ska skapa en solid grund för fortsatt samarbete med Hankens forskare som är av världsklass, säger Broussard.

John Broussard

John Broussard kommer i november att ge ett seminarium kring sin forskning som är öppet för alla intresserade.Läs mer om John Broussard på hans webbsidaAvtalet mellan Hanken och Fulbright Center gör det möjligt för väletablerade amerikanska forskare att tillbringa en period vid Hanken. Under sin vistelse skall forskaren undervisa eller forska vid Hanken samt bidra till att sprida Hankens forskning och kunskap till både näringsliv och samhälle. Under åren 2016-2017 kommer totalt fem Fulbright-Hanken Distuingished Chairs att vistas på Hanken.Fulbright Center är en sakkunnigorganisation för akademiskt utbyte mellan Finland och Nordamerika, vars centrala mål är att stödja internationaliseringen av högskolor och forskning i Finland.