| 23.06.2020

Studier i företagsansvar lockade rekordantal sökande

Hanken erbjuder varje år cirka 40 platser i tvärvetenskapliga studier i företagsansvar kostnadsfritt. Allt fler yrkesverksamma är intresserade av studiehelheten, såväl som arbetslösa eller permitterade.

Studiehelheten i företagsansvar kombinerar kurser från olika ämnen, t.ex. marknadsföring, logistik och samhällsansvar, redovisning samt företagsledning och organisation. Den består av totalt 37 kurser och går på djupet i frågor relaterade till företagsansvar ur olika perspektiv.

I år ansökte hela 94 personer till studiehelheten och av dem är nästan 70% yrkesverksamma personer med över 5 års arbetslivserfarenhet. De övriga sökande är studenter från ett annat universitet i Finland, samt arbetslösa eller permitterade.

-Modulen i företagsansvar är ett led i våra ansträngningar att underlätta kontinuerligt lärande och främja ansvarsfull ekonomutbildning i Finland också för andra än våra examensstundenter, säger Sanchi Maheshwari, koordinator för samhällsansvar vid Hanken. Modulen underlättar också samarbete med många organisationer inklusive företag, eftersom majoriteten av deltagarna kommer från arbetslivet", fortsätter hon.

Det ökade antalet ansökningar tyder på att människor är mer intresserade än någonsin av kontinuerligt lärande och studier i företagsansvar, hållbarhet och målen för hållbar utveckling. Den nuvarande pandemissituationen kan också ha påverkat det stora antalet ansökningar från deltagare som bor utanför huvudstadsområdet och personer som är arbetslösa eller permitterade.

Läs mera på modulens webbsida!

Tilläggsinformation:

Sanchi Maheshwari
Koordinator för samhällsansvar
Sanchi.maheshwari@hanken.fi
+358 50 468 7794