| 03.11.2020

Samtalspodcast inspirerar att vidta åtgärder för hållbarhet

Sustainability Unwrapped
I den nya samtalspodcasten ”Sustainability Unwrapped” vänder sig forskare från Hanken till experter utanför det akademiska samfundet för att se hur världen kan bli mer hållbar. De första två avsnitten lanserades i början av veckan och nya avsnitt kommer varje måndag. Två avsnitt kommer att släppas varje vecka fram till mitten av december.

- Hanken genomför banbrytande och mångsidig forskning inom ämnen kopplade till hållbarhet och de globala målen för hållbar utveckling. Denna podcast har utformats för att sprida denna forskning till en större publik runtom i världen, berättar Sanchi Maheshwari, koordinator för socialt ansvar på Hanken.

Podcasten utforskar de senaste tankarna och aktiviteterna kring flera hållbarhetsutmaningar. Många olika ämnen diskuteras, till exempel artificiell intelligens, hållbart mode, ansvarsfulla investeringar och smarta och hållbara städer. I ett av avsnitten diskuteras till exempel återanvändning och återvinning av textilier.

- Mode- och klädindustrin hör till de branscher som bidrar till de största koldioxidutsläppen och är därför viktig i kampen mot klimatförändringarna. Vi har samarbetat med UFF för att tillhandahålla konkreta tips för återanvändning och återvinning av kläder och textilier i Finland och resten av världen.

Podcasten kan nås via dess webbplats eller alla större strömningsplattformar som Spotify, Google Podcasts och Apple Podcasts.

Lyssna om du vill göra denna planet mer hållbar och ansvarsfull, en podcast i taget!

 

För mer information, kontakta:
Sanchi Maheshwari
Koordinator för socialt ansvar
E-post: sanchi.maheshwari@hanken.fi
+358 50 468 7794

 

Tags