| 18.11.2019

Mindfulness på arbetsplatsen och Business Lab för alumner i tidningen Hanken

Flera exemplar av Hankentidningen nummer 3/2019
I nyaste numret av tidningen Hanken får du läsa om hur mindfulness hjälper till bättre stresshantering på arbetsplatsen. Läs också om hur alumner kan använda sig av Hanken Business Lab.

Mindfulness, alltså träning i medveten närvaro, håller på att tåga in också i det finländska arbetslivet. I USA har mindfulness redan länge tillämpats inom företagsvärlden, och det var just där som Catarina Ahlvik som doktorand och besökande forskare på Stanfords universitet först kom i kontakt med fenomenet år 2012.

– Jag hade ett personligt intresse för meditation och funderade om det var möjligt att kombinera det med min akademiska karriär. Så såg jag en presentation med Chade-Meng Tan, som utvecklat ett mindfulness-program på Google, och det var som att se en glimt av framtiden – jag insåg att det är hit vi är på väg, berättar Ahlvik, som disputerade vid Hanken om mindfulness i företagsvärlden i augusti.

Läs också om vd:n och Hankenalumnen Ullica Hansson, som berättar hur hon fick hjälp av Hanken Business Lab då hon lanserade sitt företag Bali the Dog. Nätföretaget säljer högklassiga kläder och accessoarer för hundar och människor som älskar hundar. 

– Jag jobbade hemifrån före lanseringen och hade ett team på fyra personer. Det var strålande att kunna utnyttja i synnerhet mötesrummet mitt i stan för att träffa kodare och andra samarbetspartner.  Vi fick en nyckel och kunde jobba 24 h om vi ville. Det är oerhört viktigt att öppethållningstiderna inte är begränsade till 9-17, säger Hansson.

Nyaste numret av tidningen Hanken får läsarna efter poststrejken. Läs det nya numret på webben här!